Wat maakt een goede commercieel manager

Het is weer bijna een nieuw jaar, wat betekent dat u weer helemaal kan gaan voor een goed jaar voor uw bedrijf. Hierbij horen de juiste medewerkers. Een goede leider voor uw sales team zorgt ervoor dat uw sales team de juiste kant opgaat. Maar als u eindelijk goede kandidaten gevonden heeft voor de nieuwe functie als commercieel manager binnen uw bedrijf, hoe ziet u dan of iemand echt geschikt is?

Belangrijke leiderfunctie commercieel manager

Een commercieel manager moet ook goed de rol als leider kunnen dragen. Dit betekent niet dat hij zichzelf altijd twee treden hoger moet plaatsen als hij tegen zijn team praat. Dit betekent echter wel dat hij moet weten hoe hij om moet gaan met zijn verantwoordelijkheden. De commercieel manager moet ervoor zorgen dat het sales team niet alleen goede resultaten wil behalen voor zichzelf, maar ook voor de manager. Sterke commercieel managers behouden de sales talenten binnen uw bedrijf.

Persoonlijke groei sales team

Het is bij het vinden van een commercieel manager belangrijk dat u iemand vindt die niet alleen bezig is met zijn eigen ontwikkeling, maar ook met de ontwikkeling van uw sales team. Hij moet kunnen omgaan met alle medewerkers van uw team. Terwijl de ene altijd de beste resultaten behaalt, heeft de ander vaak moeite om zijn quota te halen. Een goede commercieel manager weet hoe hij met deze verschillende personen om moet gaan. Hij helpt ze allemaal persoonlijk groeien. Natuurlijk heeft uw commercieel manager niet alle tijd om bezig te zijn met sales coaching. Wij helpen u hier daarom graag bij.

Sales coaching door CRS

Met onze sales coaching krijgen wij uw sales team naar een hoger niveau. Dit doen wij door middel van persoonlijke coaching. Zo werken we bijvoorbeeld met field coaching, waarbij we met uw sales medewerkers mee op pad gaan. Zo zien we meteen wat veranderd kan worden. Meer informatie over onze sales coaching vindt u hier.

Goed compensatieplan 

Het geeft sales professionals een kick als ze goede resultaten behalen. Het geeft ze waarschijnlijk nog een grotere kick als ze hier ook voor worden gecompenseerd. Het is daarom belangrijk dat een commercieel manager goed om kan gaan met het compensatieplan. Compensaties zijn namelijk ook erg belangrijk voor de sales talenten binnen uw team. Sales talent kan in veel bedrijven terecht. Er moet daarom een reden zijn dat ze binnen uw bedrijf willen blijven. De commercieel manager weet hoe hij gedragingen kan koppelen aan compensaties.

Goede werksfeer door commercieel manager

Er zal altijd iemand binnen uw sales team zijn die constant geweldige resultaten behaalt. Echter is het voor de rest niet echt heel motiverend als de commercieel manager alleen aan deze persoon aandacht besteedt. Een commercieel manager weet wanneer hij welke mensen complimenten moet geven. Als iemand die nooit zijn quota behaalt nu opeens boven de quota zit, dan is een compliment hier erg terecht. Het maakt hierbij niet uit dat de perfecte sales medewerker misschien wel veel hogere resultaten heeft behaald. Een goede commercieel manager kijkt naar de persoonlijke groei van de medewerkers, waardoor iedereen zich begrepen voelt in het team.

Sales recruitment door CRS Consultants

Het is vaak lastig te zien wanneer een kandidaat geschikt is voor uw openstaande functie commercieel manager. Omdat we ons in de wereld van sales bevinden, weten de kandidaten ook hoe ze zichzelf moeten verkopen. Dit betekent echter niet dat ze ook geschikt zijn voor uw bedrijf. Het is belangrijk om door het reclamepraatje heen te prikken. Als sales recruiter zijn wij professionals op het gebied van sales recruitment. Onze recruiters hebben internationale ervaring in de wereld van sales. Daarom weten wij de geschikte kandidaat binnen uw bedrijf te krijgen. Dit doen wij onder andere door sales assessments, waarmee we de motivatie en persoonlijkheid van de kandidaten testen. Wij helpen u graag om de perfecte commercieel manager te vinden. Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek.

Laat een reactie achter

Jack Bakker is sales en recruitment consultant bij CRS. Hij deelt graag kennis over alles wat met sales te maken heeft. 

Sparren over commerciele groei?

Plan een vrijblijvende teams call

waarover beschikt een goede commercieel manager

Diensten

Delen met uw netwerk?

Blijf op de hoogte

Contact

Voer je naam in.
Voer een geldig e-mailadres in.
Voer een geldig telefoonnummer in.
Please type your message.