Sales competentie test

Meten van verkoopvaardigheden en capaciteiten

Testen van sales kwaliteiten

Weten of een kandidaat beschikt over de juiste kwaliteiten om succesvol in sales te zijn? De CRS sales test is een gecertificeerde meting die de competenties en capaciteiten van sales professionals in kaart brengt.

CRS Consultants beschikt over eigen testcenter en online portal. Onze sales testen zijn wetenschappelijk onderbouwd en kan op specifieke sales functies worden afgestemd.

Neem contact op voor meer informatie.

Waarom sales test

Inzicht in sales kwaliteiten
Selectiemiddel
Ontwikkelen en coachen
Juiste persoon
Meet vaardigheden

Inhoud sales test

De sales test meet of iemand geschikt is voor een sales functie met als doel: met meer zekerheid vaststellen of de kandidaat succesvol is in een specifieke commerciële baan. Hiervoor meten we een aantal cruciale competenties die terugkomen in een management en adviesrapport. De test wordt online afgenomen en kan uitgebreid worden met andere assessments en een diepte interview met een ervaren assessor / sales manager.

Meten van competenties

De sales test bestaat uit twee onderdelen het meten van sales competenties en gedragsvariabelen. Door dit samen te voegen ontstaat een compleet beeld van een succesvolle sales professional.

Competenties

 • Competitiegerichtheid
 • Zelfvertrouwen
 • Vasthoudendheid
 • Energieniveau
 • Commerciële gedrevenheid

Kritische gedragsvariabelen

 • Benadering van nieuwe klanten
 • Sluiten van de koop / deal closen
 • Weerstand tegen acquisitie
 • Zelfstartend
 • Teamgerichtheid
 • Opbouwen en onderhouden van relaties
 • Honoreringsvoorkeur
online sales test

De voordelen van sales testen via CRS Consultants

Gecertificeerde en wetenschappelijk onderbouwde sales testen

Sales test afgestemd op functie, branche en bedrijf

Management en coachingsrapport voor ontwikkelen van vaardigheden

1 op 1 interview met ervaren sales manager als assessor met onderbouwde conclusies

De voordelen van Sales Assessments via CRS Consultants

Gecertificeerde en wetenschappelijk onderbouwde sales testen

Sales test afgestemd op branche en bedrijf

Management en coachingsrapport voor ontwikkelen van vaardigheden

1 op 1 interview met ervaren sales manager als assessor met onderbouwde conclusies

Meer informatie over onze sales tests?

Wilt u meer informatie of een offerte voor een sales test ontvangen? Graag vertellen we meer over de mogelijkheden van onze gecertificeerde sales tests. Vul het contactformulier in voor meer informatie of bel direct met 040-231 94 64.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sales test informatie aanvraag

Veelgestelde vragen over sales testen

Hoe werkt het

De sales testen kunnen online worden afgenomen. Een sales test duur tussen de 30 en 45 minuten. De kandidaat krijgt een code voor een inlog in onze eigen assessmentcenter. Na het afronden van de test ontvangen wij de uitslagen die wij verwerken in het rapport.

De test wordt eerst besproken met de kandidaat en met goedkeuring wordt deze voorgelegd bij onze opdrachtgever. U ontvangt een uitgebreid managementrapport met conclusies en aanbevelingen.

Kiest u specifiek voor de inzet van een sales werving en selectietraject dan wordt sales test afgestemd op de functie. Zo ontstaat er een betrouwbaar beeld of de kandidaat voldoet aan de gestelde eisen.

Voor welke functies worden de tests ingezet

de sales test kan voor elke commerciele functie worden ingezet. De sales test wordt veel gebuikt voor uitvoerende sales functies zoals account manager, sales representative en sales manager.

Vaak wordt deze test sales gemaakt in combinatie met een persoonlijkheidstest. Wil je een meer inzicht krijgen in een sales management positie dan adviseren wij een compleet assessment voorzien van intelligentie en capaciteiten test aangevuld met 1 op 1 interview.

Wat is de investering

De investering voor sales test is afhankelijk van de aantallen en de wensen. Zo kunnen wij alleen een online test afnemen, maar vaak wordt gekozen voor een extra adviesrapport in combinatie met een live interview en andere assessments. De vanaf prijs bedraagt € 249,- voor een complete test inclusief managementrapport.

Welke testen bieden jullie nog meer aan

CRS Consultants is een gecertificeerd testcenter en biedt een breedscala aan assessments. Deze zijn allemaal wetenschappelijk onderbouwd en worden jaarlijks gevalideerd. Voor een overzicht van onze test kijk bij assessments.

Naast de sales test bieden wij o.a. een persoonlijkheidstest en intelligentietest.

Voor het meten van teams bieden wij teamanalyse testen en 180 graden feedback rapporten.

Waar worden salestesten voor ingezet

De testen worden voor verschillende doeleinden ingezet zoals: tijdens een sales recruitment proces, outplacementtraject, ontwikkeltraject en beoordeling- en voortgangsgesprekken.