Persoonlijkheidstest voor sales functies

Voorspel succesvolle resultaten

Persoonlijkheidstest voor prestaties in sales

Een persoonlijkheidstest voor sales functies is een goede voorspeller of iemands drijfveren aansluiten op een baan. Uiteindelijk is motivatie en dus gedrag voor 50% verantwoordelijk voor positieve resultaten. De juiste persoonlijkheid in combinatie met commerciële vaardigheden maakt of iemand een sales functie succesvol zal invullen.

CRS Consultants biedt een wetenschappelijk onderbouwde test die bedrijven helpt bij het aannemen van de juiste sales professional. Neem contact op voor meer informatie.

Waarom testen

Meet succesvol gedrag
Zekerheid in selectie
Ontwikkel en coachingstool
Verbetert prestaties
Versterkt teamgeest

Inhoud persoonlijkheidstest

De persoonlijkheidstest biedt een uitgebreid rapport met een overzicht van de competenties van de kandidaat en is gebaseerd op het bekende DISC model. De test wordt online afgenomen en kan uitgebreid worden met andere assessments en een diepte interview met een ervaren consultant / sales manager.

De totale persoon

De test geeft een overzicht van de totale persoon op het gebied van werkmotivatie, arbeidsgerelateerde informatie t.a.v. productiviteit, kwaliteit van het werk, ondernemend, teamwork, probleemoplossend vermogen en suggesties deze te verbeteren. Een teamanalyse is ook mogelijk zodat je exact weet wat mist voor een juiste teamsamenstelling.

D.I.S.C. Profielen

 • D. Dominantie
 • I. Invloed
 • S. Stabiliteit
 • C. Compliance / Analytisch

Naast deze profielen die worden weergegeven in kleurtypen Rood, Geel, Groen en Blauw, meet deze test ook de intrinsieke motivatie van de kandidaat.

Inhoud managementrapport

A. Overzicht van primair gedragspatroon.

B. Suggesties voor het verbeteren van de effectiviteit.

C. Reacties op spanningen, frustratie en/of conflicten.

D. Motivatie Energie, intensiteit waarmee situaties worden benaderd.

E. Werkmotivatie. Motivatie, beloningen en omstandigheden.

persoonlijkheidstest disc

Persoonlijkheidtest via CRS Consultants

Gecertificeerde en wetenschappelijk onderbouwde persoonlijkheidstest

Toename productiviteit en versterken teamgeest

Management en coachingsrapport voor inzicht in complete persoon

Optioneel 1 op 1 interview met ervaren consultant als assessor met aanbevelingen

Meer informatie over onze persoonlijkheidstesten?

Wilt u meer informatie of een offerte voor een persoonlijkheidstest ontvangen? Graag vertellen we meer over de mogelijkheden van onze gecertificeerde assessments. Vul het contactformulier in voor meer informatie of bel direct met 040-231 94 64.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

informatie persoonlijkheidstest disc sales

Veelgestelde vragen over de persoonlijkheidstest

Hoe werkt het

De persoonlijkheidstest kan online worden afgenomen. Deze duurt circa 30 minuten. De kandidaat krijgt een code voor een inlog in onze eigen test center. Na het afronden van de test ontvangen wij de uitslagen die wij verwerken in het rapport.

De test wordt eerst besproken met de kandidaat en met goedkeuring wordt deze voorgelegd bij onze opdrachtgever. Je ontvangt een uitgebreid managementrapport met conclusies en aanbevelingen. Daarnaast ook een grafische weergave van de DISC scores.

Voor welke functies zijn de tests geschikt

De test kan voor elke functie worden ingezet. Je krijgt een compleet beeld van de persoon en drijfveren. De test kan specifiek voor commerciële functies ingezet worden. De test wordt vaak in combinatie met een sales test afgenomen voor een compleet overzicht van persoon en capaciteiten.

Functies waar deze vaak voor worden ingezet zijn:

 • Sales representative
 • Sales binnendienst
 • Account manager
 • Sales Manager
 • Commercieel Directeur
 • Business development manager

Naast de reguliere sales functies worden wij ook vaak ingeschakeld voor andere functies. De test is wat dat betreft geschikt voor iedere functie op elk niveau.

Wat is de investering

De investering voor een test is afhankelijk van de aantallen en de wensen. Zo kunnen wij alleen een online test faciliteren, maar vaak wordt gekozen voor een extra adviesrapport eventueel in combinatie met een live interview en andere assessments. De vanaf prijs bedraagt € 250,- voor een complete test met managementrapport.

Welke testen bieden jullie nog meer aan

CRS Consultants is een gecertificeerd testcenter en biedt een breedscala aan assessments. Deze zijn allemaal wetenschappelijk onderbouwd en worden jaarlijks gevalideerd. Voor een overzicht van onze test kijk bij assessments.

Waar worden persoonlijkheidstesten voor ingezet

Voor selectie en aanname van de juiste persoon passend bij functie, bedrijf en team. Daarnaast is het zeer effectief als ontwikkelinstrument.

Outplacement

Aanpassingsproblemen, onvoldoende productief, werkgerelateerde incompetentie, frustraties en conflicten.