Sales Assessments

Meten en testen van commerciële vaardigheden

Sales Assessment voor selectie en ontwikkeling

CRS Consultants biedt een compleet aanbod van assessments voor commerciële functies. Deze assessments worden ingezet voor o.a. het werven en selecteren van sales professionals, het ontwikkelen van competenties, meer inzicht in de persoon en outplacement trajecten.

Waar kunnen we u bij helpen? Onze sales assessments en persoonlijkheidstesten worden dagelijks ingezet om een beter beeld te vormen van een kandidaat of potentiële mogelijkheden beter in kaart te brengen. Wij adviseren graag over de juiste inzet van onze testen bij uw vraag.

Overzicht van assessments

Sales Assessment

Dit sales assessment onderzoekt of een kandidaat geschikt is voor een commerciële functie. De sales test bestaat uit twee onderdelen en meet competenties en kritische gedragsvariabelen die iemand succesvol in sales maakt.

Persoonlijkheidstest DISC

De persoonlijkheidstest is gebaseerd op het DISC model. Het meet gedragsvoorkeuren en voorspelt het succesvol invullen van een functie. Deze test wordt o.a. ingezet voor werving en selectie, outplacement, teambuilding, coaching en training.

Intelligentie & Capaciteit Assessment

In het intelligentie en capaciteiten assessment worden gedragsfactoren, denkwijze en competenties gemeten. Het is een complete test voor inzicht in persoon en IQ. Bij een selectietraject wordt dit afgezet tegen een specifiek functiemodel.

De voordelen van sales assessments via CRS Consultants

Breed aanbod van gecertificeerde assessments

Sales testen afgestemd op functie, branche en bedrijf

Management en coachingsrapport voor ontwikkelen van vaardigheden

Teamanalyse voor compleet beeld van competenties binnen het bedrijf

De voordelen van Sales Assessments via CRS Consultants

Breed aanbod gecertificeerde assessments

Sales testen afgestemd op branche en bedrijf

Management en coachingsrapport voor ontwikkelen van vaardigheden

Teamanalyse voor compleet overzicht van competenties binnen bedrijf

Assessment center voor commerciële testen

CRS Consultants is een officieel erkend en gecertificeerd sales assessment center waar u terecht kunt voor het laten uitvoeren van diverse sales testen. Het assessment center is gevestigd op onze vestiging in Eindhoven, maar kandidaten kunnen de assessments ook online doen.

Juiste oplossing voor elke vraag

Waar loopt u tegenaan? Bent u niet overtuigd van de capaciteiten tijdens een werving en selectie traject, bent u benieuwd of medewerkers beter ontwikkeld moeten worden of wilt u een teamanalyse maken om de potentie te beoordelen? Wij hebben een passend assessment voor elke vraag.

Onze testen worden ingezet als selectietool, maar steeds vaker als ontwikkelingsinstrument. Zo biedt de teamanalyse een helder inzicht in de mogelijkheden van uw team. Door manager en medewerker samen de testen te laten maken zijn deze 180 graden analyses een prima basis voor beoordeling en ontwikkelingsgesprekken.

Zo zorgen wij voor onderbouwde resultaten met oog voor kandidaat en manager. Bent u benieuwd wat de verschillende assessments voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op of bel 040-2319464

werving sales assessments

Meer informatie over onze assessments?

Graag vertellen we meer over de mogelijkheden van onze assessments. Vul het contactformulier in voor meer informatie of bel direct met 040-231 94 64.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

sales assessments aanvraag

Sales Assessment voor werving en selectie

De kandidaat heeft een aantal goede gesprekken gevoerd, maar u twijfelt nog? Het inzetten van assessments voor het recruiten van personeel geeft deze extra zekerheid.

Afhankelijk van het niveau van de functie bepalen we welke instrumenten geschikt zijn. In basis adviseren wij een sales assessment en sales test in combinatie met een persoonlijkheidstest via DISC of de big five.

Via het sales assessment bieden wij inzicht in de commerciële vaardigheden van de kandidaat. Punten die naar voren komen zijn o.a. sluiten van de deal, weerstand tegen acquisitie, ontwikkelen van relaties en drive.

Via een persoonlijkheidstest of kleurentest krijgt u inzicht in de natuurlijke drijfveren van de kandidaat. Is deze resultaatgericht, kan de persoon in teamverband werken en wat is de intrinsieke motivatie zijn enkele van de punten die in de testen belicht worden.

Voor sales management recruitment of het werven van een commercieel directeur adviseren wij deze testen aan te vullen met een capaciteiten en intelligentietest. Hiervoor stellen we een functieprofiel op die gekoppeld wordt aan het assessment, zo weet u zeker dat de juiste kandidaat match met de vaardigheden voor deze functie. Voor meer achtergrond info over assessments.

Door het inzetten van onze assessments weet je als bedrijf dat de persoon beschikt over de juiste capaciteiten om de functie succesvol in te vullen. CRS Consultants biedt bedrijven hiermee een complete oplossing voor het veilig werven en selecteren van interne en externe medewerkers.

Voor welke functies zijn de tests geschikt.

Onze sales assessments worden ingezet voor uiteenlopende commerciële functies. Het standaard sales assessment wordt ingezet voor alle sales functies zoals account manager, sales representative, new business, business development manager, sales manager en vertegenwoordiger.

Inzet van de persoonlijkheids DISC test is zeer breed. Deze test is voor iedereen inzetbaar en is een handige tool om beter inzicht te krijgen in persoonlijke voorkeuren. Wij adviseren het sales assessment altijd in combinatie met de DISC test in te zetten.

Het complete assessment biedt een overzicht van de capaciteiten van een kandidaat. Hierbij wordt gemeten of iemand scoort op niveau LBO tot en met Universiteit. Hierdoor is de test breed inzetbaar. Wel zien wij dat dit assessment vaak ingezet wordt voor de wat zwaardere sales functies zoals commercieel directeur, sales manager, key account manager en business development manager.

Wij adviseren u graag over de juist inzet van onze assessments.