Vragen voor een sales manager deel 2

Vraag een sales manager naar deze verwachtingen in een sollicitatie

Ben je bezig met de werving en selectie van een sales manager? Deel 2 van onze serie welke vragen stel je aan een sales manager bij een recruitment proces helpt je op weg om de juiste kandidaat te selecteren.

Een sales manager heeft veel verantwoordelijkheid in een bedrijf. Hij stuurt het sales team aan en heeft dus veel sales medewerkers onder zijn hoede. Daarom is het bij het aannemen van een nieuwe sales managers belangrijk wat zijn verwachtingen zijn van het bedrijf. Verwachtingen betekenen normaal voorspellingen van hoe het er in de toekomst uit gaat zien. Maar deze verwachtingen zijn onder te verdelen. Er kan bijvoorbeeld worden gekeken naar het niveau van het product of de oplossing, maar ook naar de grote van het gebied waarin het verspreid moet worden. En hoe ziet hij de toekomst samen met zijn sales team? Hoe ziet hij de toekomst van uw bedrijf?

1. Marktpotentie

Vraag daarom ik een gesprek naar hoe hij de potentie van uw bedrijf ziet. Een echt sales talent heeft hier verstand van. Een kandidaat heeft als het goed is de nodige research gedaan voor hij naar het sollicitatiegesprek kwam en kan deze vraag dan ook beantwoorden. Kijk hierbij vooral naar de toekomst. De kandidaat moet een duidelijke visie hebben over hoe hij denkt dat het bedrijf er over vijf jaar uit kan zien.

2. Marktstrategieën

Een sales manager zal bepaalde ideeën hebben over hoe hij uw bedrijf wil laten groeien. Als een strategie verandert, worden de verwachtingen naar de toekomst toe ook aangepast. Door middel van bepaalde strategieën gaat u als bedrijf bereiken wat u wil bereiken. Het is daarom belangrijk hoe dit wordt gedaan. De kandidaat kan in een gesprek uitleggen wat hij de beste manier hiervoor vindt. Zo leert u meteen kennen hoe een kandidaat het liefst werkt. De sales manager is verantwoordelijk voor de sales, maar heeft natuurlijk ook een rol in het complete bedrijf. Vraag dan ook niet alleen naar verwachtingen die te maken hebben met de sales, maar ook naar de verwachtingen van heel het bedrijf.

3. Sales potentie

Niet alleen de algemene marktpotentie, ook de sales potentie is belangrijk. De sales manager is verantwoordelijk voor het hele sales team en moet daarom ook een duidelijke visie hebben. Hij moet weten of de samenstelling van het team werkt. Zou hij bijvoorbeeld een hele andere samenstelling maken? Wil hij veel veranderen? Door middel van sales gaat uw bedrijf groeien. Vraag de kandidaat dan ook hoeveel hij denkt dat het sales team kan groeien met hem als manager. Heeft hij bepaalde streefdoelen?

4. Salestrategieën

Een sales manager heeft bepaalde strategieën nodig. Door middel van deze strategieën moet hij uw bedrijf laten groeien. Ook moet hij op een goede manier het team kunnen aansturen. Vraag dan in een gesprek ook naar zijn strategieën. Zo kunt u meteen kijken of deze u aanspreken en passen bij de sfeer in uw bedrijf. Is het bijvoorbeeld een persoon die het liefst al het personeel tot negen uur ’s avonds laat doorwerken en zelf het liefst op de bank ploft, dan is het slim om te overwegen of deze kandidaat nu wel zo geschikt is. Sales Recruitment Bureau CRS Consultants zoekt voor u de perfecte kandidaten uit. Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek. Wij helpen u graag.

Laat een reactie achter

Jack Bakker is sales en recruitment consultant bij CRS. Hij deelt graag kennis over alles wat met sales te maken heeft. 

Sparren over commerciele groei?

Plan een vrijblijvende teams call

vragen voor een sales manager bij sollicitatie

Diensten

Delen met uw netwerk?

Blijf op de hoogte

Contact

Voer je naam in.
Voer een geldig e-mailadres in.
Voer een geldig telefoonnummer in.
Please type your message.