Verbeteren van het recruitment proces

Ben je op zoek naar manieren om je recruitment proces te verbeteren? CRS is als sales recruitment bureau voortuitstrevend in werving en selectie. Door ons recruitment proces continu te evalueren en te kijken waar dingen sneller en beter kunnen hebben wij een uniek en succesvol werving en selectietraject ontwikkeld. Graag delen wij onze kennis zodat ook jullie het proces verder kunnen verbeteren.

Deze manieren verbeteren uw recruitment proces

CRS is specialist in commerciele functies, maar deze tips kunnen ingezet worden voor elk recruitment proces. Belangrijk is om kritisch naar je eigen werkzaamheden en processen te kijken. Reageren niet de juiste kandidaten op een vacature, maar ben je hier wel veel geld aan kwijt? Blijf dan niet doorgaan met de dingen die je deed, maar ga actief recruiten. Reageren kandidaten niet wanneer je ze direct benaderd? Heb je dan wel de goede kandidaten op het oog, of weet je wel de juiste trigger te vinden. Vaak gaat het bij deze makkelijk oplosbare punten al mis. Lees verder voor nog meer tips over het verbeteren van je recruitment proces, of kijk bij Linkedin recruiten voor het direct benaderen van kandidaten.

Uw bedrijf als merk

Bij recruitment wil u de beste kandidaten voor u hebben. Echter moeten deze kandidaten ook wel naar uw bedrijf willen komen. Hoe zorgt u ervoor dat uw bedrijf aantrekkelijk is?

Voor een kandidaat is het belangrijk om te zien hoe een bedrijf is. Wat is het merk, en heeft hij dezelfde normen en waarden? U kan uw bedrijf goed laten zien in een video. Door een video krijgen mensen een impressie van uw bedrijf en van de sfeer. Als uw bedrijf staat voor samenwerking, laat dit dan ook zien door middel van een video. Natuurlijk kan dit ook op andere manieren dan een video. Zo kunt u actief zijn op social media en hierin de persoonlijkheid van uw bedrijf naar voren laten komen. Daarbij kunt u ook gebruik maken van foto’s of blogs.

Waarderen medewerkers

Talent wil worden gewaardeerd. Ze willen een baan hebben met verantwoordelijkheden waarbij ze gerespecteerd te werk kunnen gaan. Zorg dan ook dat uw bedrijf zo overkomt. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door uw werknemers stukjes te laten schrijven. Door uw medewerkers aan het woord te laten, laat u ook zien dat ze belangrijk voor u zijn. Hierdoor kunnen kandidaten ook een kijkje nemen in uw team. Zorg dat je weet met welke redenen een kandidaat wilt overstappen. Waardering van medewerkers is helaas vaak ondergeschoven en is voor veel mensen een reden om te switchen van baan. Laat collega’s vol enthousiasme vertellen waarom het zo mooi is om bij jullie te werken. Waarin worden ze gewaardeerd? Welke vrijheden zijn er? Welke mogelijkheden tot groei en ontwikkeling. Onderzoek deze waarden die voor jouw doelgroep belangrijk zijn en speel hierop in.

Persoonlijk bij recruitment

Natuurlijk moet u netjes zijn. Maar een enorm formeel stukje waarin u vraagt naar een geschikte kandidaat, zal niet heel aantrekkelijk zijn. In plaats hiervan kunt u het persoonlijker maken en bijvoorbeeld gebruik maken van voorbeelden uit het dagelijks leven. Hierdoor zullen (sales) medewerkers zich sneller aangetrokken voelen tot uw bedrijf. Helaas zien wij nog steeds veel bedrijven die te formeel zijn en ervan uitgaan dat iedereen bij het bedrijf wilt werken. Goede mensen zijn nog steeds schaars. Om de juiste mensen aan te trekken dien je ook de pluspunten van jouw bedrijf en de functie over te kunnen brengen. Uiteindelijk moet je ook het bedrijf en de functie verkopen. Als een kandidaat niet enthousiast is, dan zal hij ook niet overwegen om zijn huidige baan te verlaten.

Meten is weten

Welke KPI’s en ratio’s worden gemeten? Breng eerst in kaart hoe je scoort op verschillende vacatures. Heb je dit nog niet onderzocht? Begin dan direct met het meten van investeringen en succes.

Constant zoeken naar talent

Het heeft geen zin om pas te beginnen met het zoeken naar sales talent op het moment dat u het nodig hebt. In plaats daarvan moet u de hele tijd al bezig zijn met het aantrekken van talent en connecties maken. Zo bent u geen onbekende meer als er een functie in uw bedrijf vrijkomt. Door een constante factor te zijn, zal u ook sneller een naam krijgen dan als u maar op bepaalde momenten actief bent op bijvoorbeeld social media.

Verbeteren recruitment proces

Wil je graag meer tips ontvangen of sparren over het verbeteren van het recruitment proces. Wij helpen graag. Neem contact op voor meer informatie. Als commerciele professionals hebben wij al veel processen in werving en selectie mogen verbeteren.

Laat een reactie achter

Jack Bakker is sales en recruitment consultant bij CRS. Hij deelt graag kennis over alles wat met sales te maken heeft. 

Sparren over commerciele groei?

Plan een vrijblijvende teams call


verbeteren recruitment proces

Diensten

Delen met uw netwerk?

Blijf op de hoogte

Contact

Voer je naam in.
Voer een geldig e-mailadres in.
Voer een geldig telefoonnummer in.
Please type your message.