Recruitment via Linkedin

Succesvol kandidaten vinden via Linkedin

Hoe recruit je succesvol via Linkedin

Hoe je succesvol mensen vindt via Linkedin is een vraag die veel mensen bezig houdt. Uit onderzoek van Linkedin blijkt dat veel HR managers en recruiters moeite hebben met het vinden van de juiste kandidaten. Iedereen kan de "usual suspects" vinden maar hoe zorg je nu voor een goede pipeline en kandidaten die reageren?

Uit branchecijfers van Linkedin blijkt dat CRS Consultants de meest succesvolle Linkedin recruiter is. Hoe komt dit en wat doen wij anders?

Graag delen wij onze kennis met collega recruiters, HR managers en bedrijven die op zoek zijn naar talent via Linkedin.

Waar lopen veel mensen tegenaan?

Ik vind steeds dezelfde kandidaten

Misschien herken je het wel. In elke zoektocht kom je steeds dezelfde kandidaten tegen. Als recruiter ben je afhankelijk van de zoekwoorden die iemand op zijn profiel zet. Het laag hangend fruit is makkelijk te vinden, maar hoe vind je de kandidaten die het profiel niet geheel hebben ingevuld maar wel interessant voor jouw vacature zijn?

Weinig reacties

Krijg je weinig reacties op je inmail of connectie verzoeken? De makkelijk vindbare kandidaten worden vaak benaderd en zullen daarom niet op elke uitnodiging ingaan. Daarnaast is de manier van benaderen van groot belang op jouw succesratio. CRS Consultants is expert in het succesvol benaderen van kandidaten en dit heeft ons de hoogste Linkedin certificering opgeleverd.

Haal ik alles uit Linkedin

Veel mensen benutten niet het volledige potentieel van Linkedin. Wil je serieus aan de slag met het vinden van kandidaten dan ontkom je niet aan een recruiter abonnement. De software werkt goed, alleen gaat het erom welke vragen jij stelt om het juiste resultaat te bereiken. Data is hierbij essentieel. In onze Linkedin trainingen leren wij de juiste vragen in te voeren aan de hand van beschikbare data.

Hoe ondersteunen wij bedrijven succesvol met recruiten via Linkedin

Strategie

Zonder de juiste strategie wordt een zoektocht naar kandidaten op Linkedin een eindeloos verhaal. Vanuit onze recruitment expertise worden wij elke dag beter in het bepalen van een succesvolle Linkedin strategie. Via onze Linkedin trainingen helpen wij met het bouwen van een succesvolle strategie. Hierbij gaan wij de diepte in en verzamelen wij data die jouw gaan helpen om de juiste vragen aan Linkedin te stellen. Het uiteindelijke doel is om de gehele pool van potentiële kandidaten inzichtelijk te krijgen.

Boolean Software

Voordat wij vragen gaan stellen aan Linkedin Recruiter gaat onze unieke software helpen om data te structureren. Door het structureren van data zorgen wij dat we op verschillende momenten de juiste vragen aan Linkedin kunnen stellen. 

Deze data wordt in workshop afgestemd op jouw bedrijf, branche en de doelgroep waar potentiële kandidaten zich in bevinden. Hierdoor weten we zeker dat we iedereen die interessant is in beeld kunnen krijgen.

De zoektocht

Als we de strategie compleet hebben en de juiste data verzameld zijn we klaar om te gaan searchen op Linkedin. In onze training leren wij hoe je maximaal gebruik maakt van Linkedin recruiter. Daarnaast leren wij het zoekproces zo efficiënt mogelijk in te richten. Dit betekent in zo'n kort mogelijke tijd kandidaten vinden en voorkomen wij dat je steeds dezelfde lijsten moet doorzoeken.

Succesvolle inmails schrijven

Onze consultants zijn ervaren sales managers. Wij recruiten als een sales proces. Dit betekent dat wij de juiste kandidaten weten te vinden die wij triggeren om te reageren op mogelijke vacatures. Succes hangt samen met kwaliteit. Omdat wij tijdens de zoektocht al kwalitatieve mensen vinden en dit verbinden met inspirerende inmails weten wij het hoogste Linkedin succespercentage van Nederland te bereiken.

Leer ook succesvol recruiten via Linkedin

Ben je getriggerd door onze unieke en succesvolle aanpak? Graag delen wij ons succes. De ervaring leert dat een combinatie van jouw kennis met onze expertise van Linkedin en sales wij zeer succesvolle recruitmenttrajecten bouwen.

Wij coachen recruiters 1 op 1 bij ondersteuning in Linkedin recruitment. Daarnaast geven wij ook incompany trainingen wanneer meer mensen succesvol willen worden in Linkedin recruitment. Neem contact met ons op voor een Linkedin recruitment training op maat.

Contact Linkedin recruitment ondersteuning

Wil je ondersteuning in jouw recruitment activiteiten via Linkedin of volg je liever een training met concrete stappen naar succes?

Neem contact op via onderstaand formulier of bel direct 040 - 231 94 64.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Linkedin recruitment training contact