Vacature op Google for Jobs plaatsen

Wil je een vacature op Google Jobs plaatsen? Helaas biedt Google niet de mogelijkheid om een vacature te plaatsen zoals dit bij andere vacature sites wel lukt. Maar hoe zorg je er toch voor dat jouw vacature te vinden in in Google Jobs?

Zichtbare vacature in Google Jobs

Om jouw vacature zichtbaar te maken in Google Jobs dien je gestructureerde data naar Google te versturen. Simpel gezegd jouw website of vacature moet op een bepaalde manier zijn opgebouwd zodat Google deze kan indexeren. Check dus eerst of het platform of de website waar jij de vacature wilt plaatsen gestructureerde data naar Google for Jobs kan sturen. CRS Consultants heeft haar vacatures geoptimaliseerd voor Google. Dit betekent dat onze vacatures elke dag gelezen worden en zo getoond in Google Jobs. Heb je geen behoefte aan deze technische verhalen dan kunnen wij dit ook jouw vacature in Google Jobs plaatsen. Neem daarvoor contact met ons. Of lees verder hoe je dit voor elkaar krijgt.

Opzetten vacaturetekst

Weet je zeker dat Google jouw vacatures kan lezen? Dan is het tijd om de tekst op de juiste manier op te zetten. Google vindt het belangrijk dat iemand die een baan zoekt de juiste vacature getoond krijgt. Met andere woorden als een kandidaat woont in Amsterdam wil Google geen functie in Maastricht tonen. Daarom werkt Google met een aantal variabelen waarop een kandidaat kan selecteren, deze variabelen dien jij naar Google te verzenden. De belangrijkste zijn:

Structureerde data

  • Voorkomende functietitel
  • Concrete plaatsnaam aangeven, dus geen Provincie en gebied
  • Full-time of Part-time
  • Duidelijke intro tekst over de functie, niet het bedrijf
  • Naam werkgever, dus niet een bedrijf uit de IT branche
  • Salarisindicatie
  • Datum geplaatst

Waarom een vacature in Google Jobs plaatsen

Hoe vaak raadpleeg jij Google? Het is dus niet gek dat Google een zeer belangrijk platform is om jouw vacature te plaatsen. Daarnaast investeert Google in het tonen van de juiste informatie aan iemand die zoekt. Dit betekent dat in vergelijking met sites als indeed en monsterboard Google beter is om de juiste vacature aan iemand te tonen. Uit onderzoek blijkt dat de groei van mensen die naar vacatures in Google zoeken zo hard groeit dat andere sites overbodig worden. Wij denken dat Linkedin dit al heeft gezien, vandaar is Linkedin al direct een samenwerking met Google aangegaan. Het combineren van deze twee platformen zorgt ervoor dat je al een grote doelgroep voor jouw vacature bereikt.

Vacature op Linkedin en Google Jobs

Linkedin is de grootste zakelijke vacaturesite van Nederland. Zoek je medewerkers in de B2B hoek, dan zullen deze al snel op Linkedin te vinden zijn. Door een vacature op Linkedin en Google te plaatsen bereik je al een groot deel van jouw doelgroep.

Daarnaast heeft Linkedin een samenwerking met Google dus alle vacatures die je daar plaats worden ook geindexeerd door Google. Een losse vacature plaatsen op Linkedin wordt helaas ook steeds moeilijker gemaakt. Heb je weinig verstand van clicks en het selecteren van de juiste doelgroep? Dan betaal je al snel veel geld zonder dat de juiste kandidaten jouw vacature weten te vinden. Daarnaast zal Google deze vacature ook niet goed indexeringen waardoor het rendement laag zal zijn.

Goede reacties op een vacature krijgen hangt dus af van meerdere factoren. Daarnaast weten wij uit onderzoek en onze eigen ervaring dat de juiste kandidaat niet altijd actief op zoek is. Daarom maken wij gebruik van unieke software om jouw ideale kandidaat voor een vacature direct te kunnen benaderen. Zo ben je niet afhankelijk van reacties, maar veranderd je passief naar actieve werving en selectie.

Het grootste succes is dus geen vacature plaatsen op Google Jobs, maar dit te combineren met het benaderen van jouw ideale kandidaat. Meet weten over google jobs, linkedin recruitment of onze unieke werving en selectie methoden?

Neem contact op en wij vertellen graag meer.

Laat een reactie achter

Jack Bakker is sales en recruitment consultant bij CRS. Hij deelt graag kennis over alles wat met sales te maken heeft. 

Sparren over commerciele groei?

Plan een vrijblijvende teams call

vacature op google jobs plaatsen

Diensten

Delen met uw netwerk?

Blijf op de hoogte

Contact

Voer je naam in.
Voer een geldig e-mailadres in.
Voer een geldig telefoonnummer in.
Please type your message.