Tips voor het vinden van sales profielen

Je bent op zoek naar de juiste sales professional voor een commerciele vacature, maar het is lastig de juiste persoon te vinden. Met deze tips vind je wel de juiste kandidaten.

Een goede sales kandidaat vinden is lastig, deze tips helpen.

De sales wereld is enorm groot. Er zijn veel bedrijven, die allemaal de beste sales medewerkers in huis willen halen. Er reageren wel veel kandidaten op een advertentie, maar de juiste zit er meestal niet bij. Zeker in deze tijd van schaars talent is het lastig om de juiste kandidaten te vinden. Als je niet gespecialiseerd bent in sales recruitment is het helemaal moeilijk om goede profielen in kaart te brengen,

Daarom is het voor u dus niet gemakkelijk om de beste kandidaten te krijgen. Maar hoe kan het nu eigenlijk dat dit zo lastig gaat? En wat is de oplossing?

1. Verkeerde vragen

Als u iemand interviewt, wil u een degelijk beeld krijgen van deze persoon. Als u een sollicitatieprocedure heeft, wil u van iedereen een goed beeld krijgen. Dit kan alleen door met iedereen hetzelfde om te gaan. Ga niet bij de ene persoon over hele andere dingen praten dan bij de ander. Zorg er juist voor dat u alle kandidaten dezelfde vragen stelt. Zo heeft u ook vergelijkingsmateriaal. Dit betekent natuurlijk niet dat u hier niet op mag doorvragen. Als het antwoord van de kandidaat niet duidelijk is, wil u hier natuurlijk meer over weten. Zorg hierbij wel dat de basis van het gesprek bij elke kandidaat hetzelfde is.

2. De beste kandidaten reageren niet op uw advertentie

De beste kandidaten zijn simpelweg niet op zoek naar werk. Ze gaan niet heel Linkedin afstruinen om uw vacature te vinden. Daarom is het voor u ook zo lastig om ze te vinden. U moet daarom actief recruiten en kandidaten beanderen via linkedin recruitment. Blijf niet alleen passief achter uw laptop advertenties posten. Ga in het werkveld kijken, kijk bij uw connecties of ze iemand kennen. Misschien kunnen ze uw advertentie wel delen, waardoor er weer meer animo voor uw vacature kan komen. Steek daarom veel werk in het recruiten van de juiste sales mensen. Alleen zo kunt u de beste kandidaten vinden. Als u dit werk graag uit handen geeft, ga dan op zoek naar een gespecialiseerde sales recruiter. Dit scheelt u enorm veel tijd en uiteindelijk ook geld. Het is een investering, die zich later zeker uitbetaalt.

3. U ziet iemand zijn DNA niet in een gesprek

Iemand zijn persoonlijkheid is van enorm belang bij het vinden van een goede sales kandidaat. Het DNA van een persoon zorgt ervoor dat een persoon presteert hoe hij presteert. Echter is het testen van iemand zijn persoonlijkheid veel moeilijker dan het testen van iemand zijn ervaring. In een gesprek kunt u namelijk niet goed door iemand heen prikken. Door standaardvragen te stellen komt u niet veel meer te weten over een persoonlijk. De oplossing hierbij is sales assessments. Onze professionals nemen sales assessments af. Hierbij wordt gekeken naar de motivatie en de persoonlijkheid van iemand. De uitkomsten zijn betrouwbaar, door de jarenlange ervaring van onze professionals. Interesse in onze sales assessments? Wij vertellen u hier graag mee over!

4. U bent niet goed ingelezen

Als een sales kandidaat bij u op gesprek komt, dan is het fijn als de kandidaat zich heeft ingelezen in uw bedrijf. Dit laat ook zien dat hij geïnteresseerd is. Andersom is het voor een kandidaat fijn om te zien dat u zich ook in hem heeft verdiept. Als u sales talent binnen uw bedrijf wil krijgen, dan is dit cruciaal. Het kan ook helpen om naast op het gebied van werk ook naar andere dingen te vragen die u terug heeft gezien op iemand zijn cv. Als iemand bij hobbies heeft staan dat hij van voetbal houdt, dan kunt u hier even op terug komen in de sollicitatie om het ijs te breken. Zo zou iemand zich ook sneller op zijn gemak voelen.

5. U bent niet gespecialiseerd als recruiter

Sales managers en eigenaren van bedrijven zijn er om sales te bedrijven, niet om mensen te interviewen. Het kritisch zijn op een persoon is lastig. Als iemand goed overkomt als persoon, moet u hier doorheen zien te prikken. Hier is ervaring en training voor nodig. Als u weet waar u op moet letten, kan u ook de beste kandidaten vinden. Zorg dan ook dat u hier niet op bezuinigt. Als u de verkeerde persoon aanneemt en u daarna weer een nieuwe sollicitatieprocedure moet starten, bent u veel geld kwijt. Werk in plaats daarvan met sales recruiters. Wij van CRS Consultants helpen u hier graag mee. Door onze jarenlange ervaring weten wij precies wat belangrijk voor u is. Wij staan voor u klaar! Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek.

Laat een reactie achter

Jack Bakker is sales en recruitment consultant bij CRS. Hij deelt graag kennis over alles wat met sales te maken heeft. 

Sparren over commerciele groei?

Plan een vrijblijvende teams call

tips sales profielen vinden

Diensten

Delen met uw netwerk?

Blijf op de hoogte

Contact

Voer je naam in.
Voer een geldig e-mailadres in.
Voer een geldig telefoonnummer in.
Please type your message.