Wanneer zet je een interim manager in?

Wij merken dat bedrijven interim managers voor veel doeleinden inzetten. de vraag interim (sales) managers is dit laatste tijd ook sterk toegenomen. Wanneer kan je als bedrijf nu het beste gebruik maken van een interim manager?

Tijdelijke opvulling functies

Interim managers worden vaak ingezet bij het tijdelijk invullen van een functie. Dit kan zijn omdat iemand met langer verlof is, denk aan zwangerschap, ziekte of een sabatical. Het kan dan handig zijn om iemand voor deze periode de werkzaamheden te laten uitvoeren zodat alles gewoon doorloopt.

Overbrugging

Het kan zijn dat de juiste persoon voor een functie niet snel via een normaal recruitment proces geleverd kan worden. Aangezien een interim manager vaak snel beschikbaar is kan er gekozen worden om een interim professional in te zetten totdat de vacature definitief is ingevuld.

Interim manager als adviseur

Waarbij veel mensen denken aan een interim manager als tijdelijke invulling werkt het inzetten van een interimmer ook uitstekend als adviseur. Het gaat er uiteindelijk om welk beeld iemand bij een bepaald begrip heeft. Zo vinden veel klanten ons op interim sales maar zijn ze eigenlijk op zoek naar commercieel bedrijfskundig advies of sales consultancy. Wist je dat CRS Consultants vaak samen gezocht wordt met sales en marketing diensten van Mckinsey?

Wanneer je als bedrijf wilt veranderen of advies nodig hebt bij het opstellen van een strategisch sales plan dan is een interim manager een uitstekende keuze. Veel bedrijven worstelen nog met een traditionele sales aanpak en zijn zoekende hoe ze moeten transformeren naar een effectieve 2.0 sales organisatie. Sales directors die deze transformatie al meerdere keren begeleid hebben zijn uitstekend in staat om als interimmer deze transitie te begeleiden. Nadat de organisatie is veranderd stopt het werk van de interim manager en kan er een kandidaat geworven worden die past op de functie met de bijbehorende doelen en taken die dan zijn ontstaan.

Reorganisatie en interim management

Interim managers worden regelmatig ingezet bij reorganisaties. Het voordeel is dat de interim manager geen achtergrond heeft binnen het bedrijf. De manager kijkt daarom ook vaak rationeel tegen zaken aan en durft beslissingen te nemen op feiten en cijfers. Het is jammer dat bedrijven lang wachten met het inschakelen van een interimmer. Juist het inschakelen van een management professional kan voorkomen dat er hard moet worden ingegrepen. Snel bijsturen op inkomsten en uitgaven en kijken waar nog kansen liggen helpt bij het voorkomen van grootschalige reorganisaties en nog erger faillissementen.

Op zoek naar interim manager

Heb je het idee dat je een interim manager nodig hebt, maar weet je nog niet zeker hoe deze in te zetten? CRS Consultants beschikt over het grootste netwerk van gespecialiseerde interimmers. Wij bekijken samen aan de hand van de vraag of deze geschikt is voor de inzet van een tijdelijke professional. Op basis van deze vraag kunnen wij ook inschatten wat de kosten zijn en of het beoogde resultaat behaald gaat worden. Neem voor meer informatie contact op. Wij vertellen graag meer over de werkwijze en oplossingen van onze interim managers.

Laat een reactie achter

Jack Bakker is sales en recruitment consultant bij CRS. Hij deelt graag kennis over alles wat met sales te maken heeft. 

Sparren over commerciele groei?

Plan een vrijblijvende teams call

interim manager inhuren

Diensten

Delen met uw netwerk?

Blijf op de hoogte

Contact

Voer je naam in.
Voer een geldig e-mailadres in.
Voer een geldig telefoonnummer in.
Please type your message.