Vind sales kandidaten in een krappe markt

De arbeidsmarkt is op dit moment krap. Het FD gaf aan dat commerciële functies bij de top horen als het gaat om krapte in vraag en aanbod. Hoe vind je in de markt de juiste mensen? Goede sales medewerkers vinden is niet gemakkelijk. Ze zijn echter wel van groot belang voor uw bedrijf. Sales medewerkers zorgen ervoor dat uw bedrijf goed loopt en goed bekend staat. Doordat het recruitment proces geen makkelijk proces is, worden belangrijke dingen soms vergeten. Deze tips helpen u om de beste kandidaat te vinden.

Maak uw eigen team een succes

Het is moeilijk om de perfecte kandidaat te vinden als u niet helemaal weet hoe deze eruit ziet. Zorg daarom dat u binnen uw eigen team eerst goed kijkt wat u wil. Het is belangrijk dat uw team goed functioneert. Het team functioneert goed door goede medewerkers. Kijk welke eigenschappen uw medewerkers hebben die het beste scoren. U weet dat deze eigenschappen kunnen leiden tot succes. Zo kunt u hier dus ook op letten als u een nieuwe sollicitatie heeft. Het is niet altijd even gemakkelijk om een team goed te laten functioneren. Wij helpen u hierbij graag met onze sales assessments. Hierbij testen wij de eigenschappen en de motivatie van de kandidaat, waardoor we precies weten welke kandidaat voor u het meest geschikt is.

Zoek sales kandidaten die zichzelf willen verbeteren

U bent klaar met uw opleiding. Door het felbegeerde papiertje kunt u aan het werk bij een sales bedrijf. Maar u bent nog lang niet volledig ontwikkeld. Uw zelfontwikkeling gaat altijd door. Het is belangrijk dat kandidaten hier dus ook mee bezig zijn. Een belangrijk punt in een sollicitatie is hoe mensen zichzelf blijven verbeteren. Vraag bijvoorbeeld wat ze doen om zichzelf te verbeteren. Wat was de laatste seminar waar ze heen zijn geweest? En wat was het laatste sales boek dat ze hebben gelezen? Door te kijken hoe actief iemand bezig is met sales, ziet u ook veel van iemand zijn motivatie. Iemand die enorm gemotiveerd is, zal na werktijd nog even een sales boek lezen. Dit terwijl een ander op de bank ploft en er helemaal klaar mee is. Let hier dus op!

Kijk niet raar op als sales talent wil onderhandelen

Sales talent heeft een luxe positie. Ze kunnen bij veel bedrijven aan de slag en zullen daarom niet zomaar genoegen nemen met wat u te bieden heeft. Kijk dan ook niet raar op als een kandidaat probeert te onderhandelen. Als iemand probeert te onderhandelen, bestaat de kans dat ze wel geïnteresseerd zijn in uw bedrijf. Anders zouden ze deze moeite ook niet doen. Als ze uw baan aannemen, moeten ze stoppen met hun huidige goedbetaalde functie. Dit zullen ze pas doen als ze weten dat ze in de toekomst hierdoor beter uit zijn. De eigenschap om te onderhandelen is daarbij heel belangrijk voor een sales medewerker. Als hij met u kan onderhandelen, kan hij dit ook met klanten.

Maak geen overhaaste beslissingen

Sales recruitment vergt tijd. Maak dan ook geen overhaaste beslissingen als u een nieuwe medewerker zoekt. Als u iemand aanneemt waarvan u op het eerste gezicht wel denkt dat hij geschikt is, loopt u een groot risico. Iemand kan zich namelijk veel anders voordoen dan dat hij werkelijk is. Zo kan het zijn dat u deze persoon later weer moet ontslaan en weer een nieuwe medewerker moet gaan zoeken. Zo begint het proces weer van voorafaan. de recruiters van CRS Consultants helpen u hier graag bij. Met onze software en sales assessments kunnen wij de perfecte kandidaat vinden voor uw bedrijf. Onze professionals geven de garantie voor een goede medewerker. We zijn er zelfs zo van overtuigd dat onze manier van werken helpt, dat we een no cure no pay garantie bieden. Zo krijgt u dus niet te maken met vervelende kosten. Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek.

Laat een reactie achter

Jack Bakker is sales en recruitment consultant bij CRS. Hij deelt graag kennis over alles wat met sales te maken heeft. 

Sparren over commerciele groei?

Plan een vrijblijvende teams call

meeting, conference, laptop

Diensten

Delen met uw netwerk?

Blijf op de hoogte

Contact

Voer je naam in.
Voer een geldig e-mailadres in.
Voer een geldig telefoonnummer in.
Please type your message.