Verloop binnen sales team

Heb je een groot verloop binnen het sales team en wil je weten waarom mensen kiezen voor een andere baan? Wij ondervragen dagelijks account managers, sales managers en andere sales professionals waarom ze kiezen voor een andere werkgever. De meest gegeven antwoorden vind je hier.

TIP: Durf zelf te vragen. Veel bedrijven en managers zijn bang voor het antwoord en zien iemand die vertrekt als falen. Leer waarom iemand vertrekt en kijk of je er iets aan kan doen. Het is namelijk makkelijker iemand binnen te houden dan weer te moeten investeren in het vinden en inwerken van een nieuwe iemand.

Waarom sales professionals kiezen voor een andere uitdaging

Als u sales talent binnen heeft gehaald in uw bedrijf, wil u dit natuurlijk behouden. Ze zorgen ervoor dat uw bedrijf zich blijft ontwikkelen. Echter moet u er wel voor zorgen dat het sales talent zich blijft ontwikkelen. Het echte sales talent heeft genoeg kans om bij verschillende bedrijven te werken. Ze zullen daarom ook kritisch zijn. Zorg er daarom voor dat goede mensen niet weglopen bij het bedrijf. Wat moet je vooral niét doen als je talent wil behouden?

1. U betaalt ze niet genoeg

Misschien een dooddoener. Maar check regelmatig of je nog marktconform betaalt.Een geruststelling, weggaan om het geld is een van de minst gehoorde reden, maar het moet zeker wel marktconform zijn. Uit onderzoek blijkt dat een geld promotie al na 3 maanden weer vergeten is. Zorg ervoor dat je de beste mensen extra beloont zonder dat ze het verwachten. Denk aan een extra eindejaarsbonus, of een bon of etentje na een goed kwartaal. Merk je tijdens gesprekken dat iemand weg is van de nieuwste i-pad? Geef deze dan eens, dit levert veel meer waardering op dan die paar honderd euro verhoging.

2. Leren van een manager

Er moet een goede sfeer zijn op de werkvloer. Dit zorgt ervoor dat mensen ergens willen blijven werken. Als er slecht contact is met de manager, zal dit leiden tot ontslagen.

Je werkt niet voor een bedrijf, maar voor de manager

De baas staat boven andere medewerkers in het bedrijf. Als hij deze rol te ver naar voren laat komen, kan dit zorgen voor irritaties. Wees als manager dan ook niet te overheersend. Natuurlijk moet u wel goed de leiding houden. Daarbij moet u als manager goed op de hoogte zijn van uw medewerkers.Geef aandacht, ga mee op field coaching. Hier kom je veel te weten, Hoe staan ze in het werk dat ze momenteel doen? Ben dan ook persoonlijk met het personeel bezig door gesprekken te houden. Zo kunnen eventuele redenen om ontslag te nemen worden voorkomen.

3. Sales talent kan zich niet ontwikkelen

Het echte sales talent heeft vaak grote doelen die ze willen bereiken. Ze zijn ook niet bang om hier helemaal voor te gaan. Dit kan betekenen stoppen bij een bedrijf om ergens anders zich verder te ontwikkelen. Echter wil u, uw sales talent natuurlijk niet kwijt. De grote ambitie van sales talent zorgt voor meer ontwikkeling binnen het bedrijf. Het probleem bij sales talent kan zijn dat ze op een keer voelen dat ze zich niet verder kunnen ontwikkelen. Ze zijn op een plek gekomen waarop het einde van de ontwikkeling lijkt te zijn bereikt. Het is daarom belangrijk om gesprekken te hebben met uw werknemers over hoe ze zichzelf zien in de toekomst en wat uw bedrijf hieraan kan bijdragen. Zo kunt u de functie van het sales talent aanpassen als dit meer uitdaging geeft. Wij helpen u graag bij het vinden en behouden van uw sales talent. Dit doen wij onder andere door onze sales coaching.

Investeren in medewerkers levert veel meer op en is maar een fractie van de kosten om weer een nieuw iemand aan te nemen. Uiteraard helpen wij als sales recruitment bureau graag met het werven van nieuwe sales professionals, maar ons advies is: investeer in de juiste mensen, ze helpen het bedrijf verder te groeien.

Benieuwd hoe wij onze klanten helpen bij het behouden en ontwikkelen van sales talent? Neem contact met op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek. Wij helpen u graag.

Laat een reactie achter

Jack Bakker is sales en recruitment consultant bij CRS. Hij deelt graag kennis over alles wat met sales te maken heeft. 

Sparren over commerciele groei?

Plan een vrijblijvende teams call

verloop binnen sales team

Diensten

Delen met uw netwerk?

Blijf op de hoogte

Contact

Voer je naam in.
Voer een geldig e-mailadres in.
Voer een geldig telefoonnummer in.
Please type your message.