Selecteer mensen passend bij bedrijf

Veel klanten vragen ons waarom wij zo succesvol zijn in sales recruitment en de juiste mensen weten te vinden en te binden. Naast alle bekende punten zoals een achtergrond als sales manager, kennis van B2B processen en unieke software is er nog een belangrijk punt. Wij selecteren kandidaten die passen bij bedrijf, product en branche. Waarom dat zo belangrijk is leggen wij uit. Waar we hij zeggen kan ook zij staan.

Neem geen sales medewerkers aan die niet bij uw bedrijf passen

U wil een bedrijf die samenhangend is, waarin mensen op elkaar in kunnen spelen. Zorg er dan ook voor dat u bij het aannemen van een nieuwe sales medewerker er op let dat hij in uw bedrijf past. Dit kunt u doen door vragen te stellen die hier bij passen. Wat weet de kandidaat bijvoorbeeld van uw bedrijf? Bent u het zoveelste bedrijf waar hij voor heeft gesolliciteerd of heeft hij uw bedrijf om specifieke redenen uitgekozen? Bij deze volgende punten weet u dat u iemand niét moet aannemen:

Hij/zij weet weinig over uw bedrijf

Iemand die graag bij uw bedrijf wil komen werken, leest zich in. Hij weet veel over uw bedrijf te vertellen. Niet alleen de basis, maar hij is er ook verder op ingegaan. Hij weet te vertellen wat hem aantrekt in uw bedrijf. Let er hierbij op dat iemand er niet vaag omheen draait. Vraag hem concrete vragen over uw bedrijf, die hij zonder dat hij zich heeft ingelezen niet kan beantwoorden.

Kan niet tegen feedback

In uw bedrijf is het belangrijk om te communiceren. Er kunnen altijd dingen fout gaan. Dit is niet erg, zolang hier maar goed mee wordt omgegaan. Als u feedback aan iemand geeft, moet een medewerker hier ook kritisch en begripvol op kunnen antwoorden. Iemand die alleen zijn eigen zin doordrijft is niet ideaal in uw bedrijf. Dit laat vaak zien dat mensen een narcistische kant hebben. U wil iemand hebben die zich ontwikkelt in uw bedrijf, niet iemand die denkt dat hij zich al volledig heeft ontplooid. Iedereen kan nog leren.

Geen vragen

Als u een product gaat kopen waar u zich goed over heeft ingelezen, heeft u vaak vragen. Als u bijvoorbeeld een nieuwe Iphone koopt, wil u misschien wel weten hoe het zit met het interne geheugen. Zo kunt u verder komen en gaat u uiteindelijk het product kopen. Iemand die zich dus goed heeft ingelezen en geïnteresseerd is in uw bedrijf, zal ook vragen stellen. Daarbij zijn goede sales talenten van nature nieuwsgierig. Ze willen meer weten en meer leren. Door dit te testen kan meteen naar iemand zijn persoonlijkheid worden gekeken. Als u duidelijk wil hebben wat nu precies iemand zijn motivatie en persoonlijkheid is, kunt u gebruik maken van onze sales assessments. Hierbij wordt de motivatie en persoonlijkheid getest.

Heeft maar kort bij elk bedrijf gewerkt

Het is vaak niet zomaar dat iemand maar kort bij een bedrijf werkt. Of het bedrijf wilde niet langer met hem samenwerken, of hij is gewoon enorm wispelturig. Voor u is het natuurlijk niet fijn om een medewerker te hebben die niet vooruit denkt. Zo kunt u aan een kandidaat vragen hoe hij zichzelf over vijf jaar ziet. Als iemand hier duidelijk op kan antwoorden, zal hij ook een duidelijk doel voor ogen hebben. Als iemand hier niet goed op kan antwoorden, moet u gaan opletten. Iemand die bijvoorbeeld minder dan 6 maanden bij een bedrijf heeft gewerkt, zal het misschien ook minder lang bij uw bedrijf volhouden. Dit kunt u natuurlijk niet riskeren. Zo zou er weer een sollicitatieprocedure moeten plaatsvinden.

Recruitment door CRS

Wij helpen u graag met het vinden van de perfecte kandidaat voor uw bedrijf. Wij zorgen dat u de zorg van u af kan laten vallen en garanderen u een goede aanvulling op uw bedrijf. Met onze sales recruitment dienstverlening hoeft u niet bang te zijn dat u iemand binnen uw bedrijf krijgt die niet bij u past. Zoals gezegd testen wij de motivatie en de persoonlijkheid van de kandidaten. Zo komen wij met onderbouwde kandidaten. Bij CRS zijn we zo zeker van onze zaak, dat we werken met een no cure no pay garantie. Zo komt u dus niet voor kosten te staan die uw bedrijf niet verder helpen. Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek.

Laat een reactie achter

Jack Bakker is sales en recruitment consultant bij CRS. Hij deelt graag kennis over alles wat met sales te maken heeft. 

Sparren over commerciele groei?

Plan een vrijblijvende teams call

woman, music, fit

Diensten

Delen met uw netwerk?

Blijf op de hoogte

Contact

Voer je naam in.
Voer een geldig e-mailadres in.
Voer een geldig telefoonnummer in.
Please type your message.