Sales in 2024

CRS heeft als traditie de trends in sales voor komende jaar te schetsen. We nemen je nu mee naar de sales trends in 2024. Heb je je ooit afgevraagd hoe de wereld van sales er in 2024 uit zal zien in Nederland? Nou, je bent op de juiste plek! In deze blog gaan we de nieuwste trends, uitdagingen en kansen in de verkoopsector verkennen.

Technologie in Sales

In 2024 zal technologie de manier waarop we verkopen nog meer hebben getransformeerd. Verwacht een wereld waarin AI, machine learning en geavanceerde CRM-systemen niet alleen de norm zijn, maar essentieel voor elke succesvolle verkoopstrategie. Dit betekent snellere, slimmere en meer gepersonaliseerde verkoopprocessen. Wij werkten in 2023 al heel veel met AI. Niet alleen voor onze sales recruitment tak, maar zeker ook voor sales consultancy. We maakten processen efficiënter en kwamen met effectieve lead generatie mogelijkheden. Deed jij als sales professional iets met AI zoals chat gtp in 2023? Zo ja dan zal dit komend jaar alleen maar meer worden. Om bij te blijven in sales moet je technologie omarmen. Zo komt Google met Gemini en we zijn heel benieuwd hoe dit voor sales ingezet gaat worden.

De Kracht van Storytelling

Een goed verhaal verkoopt, en in 2024 is dat niet anders. Sterke storytelling zal essentieel zijn om de unieke waarde van producten of diensten over te brengen. Sales professionals moeten meesterlijke verhalenvertellers zijn, in staat om emotie en overtuiging te combineren in hun verkooppitches.

De Opkomst van Remote Selling

De trend van op afstand werken raakt ook de saleswereld. In 2024 zullen sales professionals steeds meer gebruik maken van digitale tools om op afstand te verkopen. Het gaat hierbij niet alleen om het gebruik van videoconferenties, maar ook om het effectief inzetten van digitale sales tools om klantrelaties op te bouwen en te onderhouden. De tijd van veel externe bezoeken zal in sales alleen maar minder worden. De moderne sales professional moet zich voorbereiden op een rol die meer inside gericht is. Capaciteiten als verkopen via Teams en converterende schrijfstijl zijn eigenschappen waar je goed in moet zijn.

Klantgerichtheid en Personalisatie

In 2024 draait alles om de klant. Sales teams zullen zich nog meer moeten richten op het bieden van gepersonaliseerde ervaringen en oplossingen die echt aansluiten bij de individuele behoeften van klanten. Dit vereist een diepgaand begrip van klantgedrag en -voorkeuren, mogelijk gemaakt door data-analyse. Wat ga jij anders doen dan de concurrent en welke toegevoegde waarde bied jij?

Duurzaamheid en Ethiek in Sales

Ook in het sales vak wordt duurzaamheid belangrijk. Duurzaamheid en ethische overwegingen zullen in 2024 een nog grotere rol spelen in de verkoop. Klanten verwachten dat bedrijven verantwoordelijkheid nemen voor hun impact op de wereld. Sales professionals moeten deze waarden kunnen communiceren en aantonen hoe hun producten of diensten bijdragen aan een betere wereld. Bij de grotere bedrijven zal dit een onderdeel van het inkoopbeleid worden. Dus bereid je voor.

Levenslang Leren in Sales

De wereld van sales verandert snel en wie niet bijleert, blijft achter. In 2024 zal het belang van voortdurende professionele ontwikkeling en training in sales nog belangrijker zijn. Dit betekent regelmatig bijspijkeren over nieuwe verkoopstrategieën, technologieën en markttrends.

Zo, dat was een korte reis naar de saleswereld van 2024! Met deze trends in gedachten, kun je je strategieën aanpassen en je voorbereiden op de toekomst. Of je nu een ervaren verkoopprofessional bent of net begint, de toekomst van sales is veelbelovend en vol kansen. Laten we de uitdaging aangaan en samen groeien in deze mooie tijden! Een keer sparren over sales voor jouw organisatie? Plan een teams commercieel groeien.

Laat een reactie achter

Jack Bakker is sales en recruitment consultant bij CRS. Hij deelt graag kennis over alles wat met sales te maken heeft. 

Sparren over commerciele groei?

Plan een vrijblijvende teams call

new year's day, 2024, sylvester-8431887.jpg

Diensten

Delen met uw netwerk?

Blijf op de hoogte

Contact

Voer je naam in.
Voer een geldig e-mailadres in.
Voer een geldig telefoonnummer in.
Please type your message.