Recruitment op basis van CV?

Recruit niet alleen op basis van een goed cv

Recruit jij altijd op basis van een CV? Helaas mis je dan een groot aantal kandidaten. Een CV zegt niet iets over de capaciteiten. Daarnaast is een CV een opsomming van activiteiten uit het verleden, maar wat zegt dat of iemand succesvol gaat zijn in de toekomst en nog belangrijker op de baan of vacature waar je iemand voor zoekt. Bij sales recruitment is het belangrijk om te weten of een kandidaat ook succesvol gaat zijn in een andere sales job.

Een goed cv kan indrukwekkend overkomen. De kandidaat heeft bij veel verschillende bedrijven gewerkt. Dat dit maar een aantal maanden waren omdat het werk hem niet zo goed afging, zal hij niet in zijn cv zetten. Ook heeft hij veel diploma’s op zijn naam staan. Dat het ene diploma eigenlijk gewoon en curus van twee dagen was, zal hij op zijn cv ook achterwege laten. Zo kan het lijken of iemand enorm veel heeft gedaan, terwijl het eigenlijk alleen maar om kleine opdrachten gaat. Zorg dan ook dat u kandidaten niet alleen uitkiest op basis van een goed cv.

CV bij recruitment

De echte goede sales kandidaten zullen geen tijd hebben om heel veel aandacht te besteden aan een perfect cv. Natuurlijk is het belangrijk om een cv te hebben die goed up to date is, maar om elk klein klusje te moeten gebruiken als een groot project is niet hoe het hoort. Laat u dan ook niet verleiden door iemand die een perfect cv heeft. De oplossing hiervoor is om u te focussen op de resultaten die hij heeft behaald. Door middel van de resultaten weet u namelijk wat hij echt allemaal heeft bereikt. Ook kunt u tijdens een sollicitatiegesprek samen met de kandidaat door zijn cv lopen. Zo kunt u precies met hem kijken wat alles inhoudt wat hij heeft gedaan. Hierbij is het slim om te vragen wat hij hier precies moest doen. Als hij bijvoorbeeld al eerder medewerkers heeft aangestuurd en dit goed beviel, kan hij misschien wel geschikt zijn voor de functie manager. Kijk hierbij ook naar de problemen en de uitdagingen die hij bij vorige functies is tegengekomen. Door hier veel aandacht aan te besteden en hem ook te vragen hoe hij zijn resultaten heeft behaald, krijgt u ook meer duidelijkheid over hoe zijn cv er werkelijk uitziet. Door duidelijkheid te hebben over iemand zijn verleden, heeft u ook meer duidelijkheid over zijn heden. U krijgt ook meer duidelijkheid over iemand zijn verleden als u vraagt welke functies hij op zijn cv zou zetten als het er maar drie mochten zijn. Zo ziet u wat voor deze persoon eigenlijk de belangrijkste dingen zijn die hij heeft gedaan. Naast het meten van kwaliteiten in een gesprek kan je via assessments en persoonlijkheidstesten een voorspelbaarheid in succes geven.

Sales recruitment op maat voor uw bedrijf

Elk bedrijf vindt vaak weer andere dingen belangrijk bij een kandidaat. De een is op zoek naar een medewerker die van alle markten thuis is, terwijl een ander liever een gespecialiseerd iemand in huis heeft. Wij helpen u hier graag mee. Als u de sales recruitment aan ons uitbesteedt, zal u kandidaten voor u krijgen die allemaal al een grondige selectie hebben ondergaan. Ook kijken wij samen met u wat u nu het belangrijkste vindt bij de kandidaten. Dit scheelt u enorm veel tijd, maar ook veel geld. Door meteen een kandidaat te hebben die geschikt is voor uw bedrijf, zit u ook niet met een eventuele ronde die opnieuw moet worden gedaan. Een medewerker die vervangen moet worden omdat hij uiteindelijk toch niet geschikt is, kost enorm veel geld. Wij garanderen u hierbij succes. Neem snel contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek.

Laat een reactie achter

Jack Bakker is sales en recruitment consultant bij CRS. Hij deelt graag kennis over alles wat met sales te maken heeft. 

Sparren over commerciele groei?

Plan een vrijblijvende teams call

resume, cv, curriculum

Diensten

Delen met uw netwerk?

Blijf op de hoogte

Contact

Voer je naam in.
Voer een geldig e-mailadres in.
Voer een geldig telefoonnummer in.
Please type your message.