Passie in sales

Passie ontdekken bij een sollicitant? Veel opdrachtgevers geven aan dat iemand passie moet uitstralen in het gesprek, Een goede verkoper moet over passie beschikken want anders kan deze persoon het product niet verkopen. Maar hoe kom je erachter of iemand passie voor het vak heeft en is dit wel altijd zo belangrijk?

Hoe vindt u een sales manager met passie?

Sales is een grote wereld waarin geld belangrijk is. Studenten gaan een opleiding in sales volgen om later veel geld te verdienen. Dit is natuurlijk niet de instelling die u bij uw bedrijf wil hebben. Het is daarom belangrijk om een sales manager te vinden met passie in sales. Dit is natuurlijk niet altijd even gemakkelijk te zien. Sales managers zijn goed in verkopen, ook in het verkopen van zichzelf. Ze zullen daarom vertellen hoe enorm veel de wereld van sales hen aantrekt. Het is uw taak om hier doorheen te prikken. Maar hoe doet u dit nu?

Test de motivatie van de kandidaat

Het is moeilijk om in een gesprek te zien wat iemand zijn motivatie is. Dit kan echter gemakkelijk op een betrouwbare manier worden getest. Wij bieden sales assessments aan. Bij sales assessments wordt onder andere gekeken naar iemand zijn motivatie. Door middel van dezelfde soort vragen die op een andere manier worden gesteld, kan hier een valide antwoord uit ontstaan. Een sales manager is een belangrijke functie in uw bedrijf. Het is daarom fijn om zeker te weten dat iemand perfect bij uw bedrijf past. Dit kunt u niet alleen zien door een sollicitatiegesprek, wel door een assessment. Wij helpen u hierbij graag!

Stel de sales kandidaat gerichte vragen

Een sales manager weet wat hij wil vertellen. Hij zal het gesprek dan ook zo sturen dat hij deze dingen kwijt kan. Het is aan u om de leiding over het gesprek te houden. Want wat wil u nu eigenlijk van uw toekomstige sales manager weten? Een vraag kan zijn wat hem het meest aantrekt aan de functie als sales manager. En wat wil hij hebben bereikt over vijf jaar in uw bedrijf? Door een gepassioneerd persoon te kiezen, weet u ook dat u iemand kiest die voor de volle 100 % ervoor zou gaan om uw bedrijf beter te maken. Natuurlijk is het geld voor sales talent ook belangrijk. Ze kunnen overal werk krijgen, waardoor ze niet voor een schaars loontje zullen gaan werken. Echter staat hun passie voor sales op nummer één.

Kijk zorgvuldig naar het geheel

Een sales manager moet enorm gepassioneerd zijn in het vak. U moet hierbij alleen niet vergeten dat u moet kijken naar het totaalplaatje. Iemand die enorm veel passie heeft maar niet goed is in de uitvoering, zal geen goede toevoeging zijn aan uw bedrijf. Iemand moet naast gepassioneerd ook goed zijn in zijn werk. Daarbij moet een sales manager met een grote verantwoordelijkheid om kunnen gaan. Hij moet mensen kunnen aansturen en kunnen zorgen voor een goede sfeer in het team. Kortom: een baan als sales manager is niet voor iedereen weggelegd. Maar een gepassioneerde kandidaat zal een stuk beter functioneren.

Vinden van de juiste kandidaat?

Hulp nodig? Als sales recruitment specialist weten wij exact die kandidaten te vinden waar jullie naar op zoek zijn. Dit doen wij onder andere door middel van sales assessments. Wij zorgen er graag voor dat u de sales manager binnen uw bedrijf krijgt die bij u past. Want een sales manager kan op papier heel goed zijn, maar hij moet ook goed bij uw bedrijf passen. Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek.

Laat een reactie achter

Jack Bakker is sales en recruitment consultant bij CRS. Hij deelt graag kennis over alles wat met sales te maken heeft. 

Sparren over commerciele groei?

Plan een vrijblijvende teams call

passie in sales tijdens sollicitatie

Diensten

Delen met uw netwerk?

Blijf op de hoogte

Contact

Voer je naam in.
Voer een geldig e-mailadres in.
Voer een geldig telefoonnummer in.
Please type your message.