Voordelen interim sales manager

U haalt altijd koffie bij dezelfde tent op het hoekje. Als deze tent dicht is, denkt u misschien dat u nergens anders goede koffie kunt vinden. U bent zo gewend om deze koffie te drinken, dat u eigenlijk niet beter weet. Zo’n moment komt misschien ook wel eens voor in uw werk in sales. U bent samen met het team zo gewend om op jullie vertrouwde manier te werken, dat er paniek kan ontstaan als hiervan wordt afgeweken. Het kan juist goed zijn om iemand te hebben die hierboven kan zweven en buiten deze tunnelvisie in het bedrijf staat. Hier is een interim sales manager geschikt voor. Maar waarom eigenlijk?

Groeiende omzet door interim sales manager

Een interim sales manager kan zorgen voor extra opbrengsten. Een interim sales manager kan zorgen voor een frisse wind door uw bedrijf. Omdat hij buiten uw bedrijf staat, kan hij kritisch naar het functioneren van het gehele team kijken. Buitenstaanders zien vaak dingen die kunnen verbeteren waar u als sales team helemaal niet meer over nadenkt. Dit kan zorgen voor nieuwe inzichten in uw bedrijf, wat uiteindelijk kan zorgen voor een groeiende omzet. Iets wat u natuurlijk altijd goed kunt gebruiken binnen uw bedrijf.

Efficiënter werken

Door een interim sales manager kan er efficiënter worden gewerkt. Een interim sales manager kan vanaf buiten kijken waarin uw team effectiënter kan werken. Dit kan ook worden doorgevoerd. Het kan wel zo zijn dat u een heel goed sales team heeft, maar iedereen kan verbeteren. Kijk maar naar een voetballer als Ronaldo, die ook nog steeds traint om beter te worden. Door efficiënter te werken kan er meer worden gedaan in een kortere tijd. Dit zal uiteindelijk dus zorgen voor minder kosten en voor meer winst.

Snelle vooruitgang

Een interim sales manager is gewend om snel te moeten schakelen. Interim sales manager kunnen zich daarom snel aanpassen aan een nieuwe bedrijfscultuur. Hierna kan de sales manager aan de slag om uw bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Omdat de interim sales manager deze snelheid gewend is, kan hij ook een sfeer creëren binnen uw bedrijf waardoor het sales team meegaat met dit tempo. Een goede interim sales manager kan er met zijn manier van werken voor zorgen dat mensen automatisch sneller gaan werken in plaats van dat het voor het team voelt of dat ze steeds een stapje achter lopen. Er moet een goede band zijn tussen de interim sales manager en uw sales team om stappen te kunnen maken en samen sneller te werk te gaan. Hiervoor heeft u een interim sales manager nodig die bij uw bedrijf past. Wij van CRS Consultants helpen u graag om deze interim sales manager te vinden. Het is lastig om iemand te vinden die op alle punten bij uw bedrijf past. Wij zijn professionals op het gebied van sales recruitment en kunnen daarom garanderen dat u een interim sales manager krijgt die bij uw bedrijf past.

Goed voor veranderingen of transformaties

Een interim sales manager kan goed van pas komen als er veel veranderingen plaatsvinden binnen uw bedrijf. Het klinkt op het eerste gezicht misschien een beetje gek, omdat u zou kunnen denken dat dit juist alleen nog maar voor meer veranderingen zorgt. Maar interim sales managers zijn er in gespecialiseerd om met deze veranderingen om te gaan. Ze komen op onverwachte momenten bedrijven binnen. Dit vaak ook in crisissituaties. Een interim sales manager kan met ervaren oog naar de veranderingen binnen uw bedrijf kijken. Dit zorgt ervoor dat uw bedrijf uiteindelijk verder vooruit kan gaan.

Gespecialiseerde interim sales manager

Misschien heeft u binnen uw bedrijf wel iemand nodig met een bepaalde specialisatie. Iemand die alles afweet van een bepaald aspect in sales. Een specialisatie die momenteel niet in uw bedrijf aanwezig is. Hier is een interim sales manager geschikt voor. Met deze specialisatie kan hij naast de omzet van het bedrijf ook het team laten groeien. In een goed sales team wordt er veel van elkaar geleerd. Iedereen heeft zijn kwaliteiten. Als er wordt geprobeerd elkaar met deze kwaliteiten te verbeteren, dan worden van de zwakke punten in uw team sterke punten gemaakt. Door tijdelijk iemand met een vernieuwende specialisatie binnen uw bedrijf te hebben, kan uw bedrijf groeien.

Meer connecties voor uw bedrijf

Connecties zijn erg belangrijk voor succes. Door veel connecties te hebben kunt u ver komen. Als succesvol bedrijf zult u veel connecties hebben. Het is hierbij van belang om deze connecties ook goed te onderhouden. Contacteer ze niet alleen als het u goed uitkomt, maar ook als het u iets minder uitkomt. Zo toont u interesse. Maar naast bestaande connecties is het goed voor uw bedrijf als u nog meer connecties krijgt. Dit kan via een interim sales manager. Deze manager heeft bij verschillende bedrijven gewerkt en daarom een grote connectiekring opgebouwd. Hier kunt u als bedrijf gebruik van maken.

Gewend aan feedback

U wil als bedrijf resultaten zien van een interim sales manager. Hij is er maar tijdelijk, waardoor u onbewust al snel naar de resultaten zult kijken. Een interim sales manager is hieraan gewend en kan daarom goed uw doelstellingen behalen. Een interim sales manager heeft bij verschillende bedrijven gezeten en heeft daarom goed kunnen zien hoe het er bij verschillende bedrijven aan toe gaat. Zo kan hij ook aan uw team overbrengen hoe hij omgaat met feedback. Hierdoor kan uw team ook weer groeien.

Interim sales manager door CRS

Wij helpen u graag om een interim sales manager te vinden die bij uw bedrijf past. Wij zijn professionals op dit gebied. Dit weten wij zo zeker, dat wij werken met een no cure no pay garantie. Dit betekent dat u niet voor kosten komt te staan die uw bedrijf niet verder helpen. Wij beschikken bij CRS over een groot netwerk. In dit netwerk zoeken we voor u de persoon die overeenkomt met de competenties die u zoekt. We zetten ons netwerk in om voor u de geschikte interim sales manager te vinden. Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek.

Laat een reactie achter

Jack Bakker is sales en recruitment consultant bij CRS. Hij deelt graag kennis over alles wat met sales te maken heeft. 

Sparren over commerciele groei?

Plan een vrijblijvende teams call


voordelen interim sales manager

Diensten

Delen met uw netwerk?

Blijf op de hoogte

Contact

Voer je naam in.
Voer een geldig e-mailadres in.
Voer een geldig telefoonnummer in.
Please type your message.