Sales Manager en wervingstaken

Je hoort het overal en het financiële dagblad staat vol met artikelen over de krapte in de arbeidsmarkt. Commerciële functies zijn op dit moment veel gevraagd dus kandidaten zijn schaars. Het inhuren van een gespecialiseerd sales recruitment bureau is een oplossing, maar denk ook eens aan de sales manager als recruiter binnen uw bedrijf.

De toegevoegde waarde van een Sales Manager in het wervingsproces

De sales manager is commercieel en zou in staat moeten zijn kandidaten binnen te halen. de moderne sales professional beschikt over social selling technieken en zou op deze manier naast het binnenhalen van klanten ook medewerkers kunnen werven. Op Linkedin zou de kandidaat te vinden moeten zijn, maar hoe kom je hiermee in contact. Zorg dat HR en sales samenwerken in het invullen van vacatures.

Als u een goed bedrijf wil runnen, is het belangrijk wie er allemaal in het bedrijf werken. Als u goedkoop personeel heeft die niet de kwaliteiten hebben die u zoekt, dan zal uw bedrijf niet zo snel verder groeien. Als u in plaats daarvan werkt met gespecialiseerde sales medewerkers met jaren ervaring, zal u zeker betere resultaten bereiken. U moet deze sales talenten natuurlijk wel zien te vinden. Het is daarom als sales manager belangrijk om altijd uw ogen open te houden. Maar waarom eigenlijk?

Geen reactie op vacature 

Als u een vacature online plaatst, zullen alleen sales medewerkers die actief op zoek zijn naar een baan hierop gaan reageren. Dit zijn vaak sales kandidaten die geen baan hebben en daarom graag uw vacature willen vervullen. Dit hoeft natuurlijk niet te betekenen dat het geen goede werknemers zijn, maar kan wel betekenen dat ze niet specifiek uw vacature graag willen vervullen. Een passief sales talent zal alleen bij uw bedrijf gaan werken als het zijn carrière verder helpt en goed bij hem past. Hij heeft namelijk niet per se een baan nodig, omdat hij gewoon werkzaam is bij een bedrijf. Als u actief bezig bent met recruiten, heeft u meer kans om in contact te komen met dit passief sales talent.  Praat met het sales talent over de manier waarop hij zich verder kan ontwikkelen in zijn carrière binnen uw bedrijf. Als u alleen een vacature zou plaatsen en verder niet meer zou zoeken, zal u dit talent waarschijnlijk missen.

Slimmer dan de concurrentie

Door altijd uw ogen open te houden voor nieuw sales talent, heeft u veel meer kans om de concurrentie voor te zijn. Uw naam blijft zo hangen bij verschillende sales talenten. Ook al hebben ze misschien niet meteen interesse in de baan die u aanbiedt, ze zullen u wel onthouden als ze op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Wij van Crs Consultants helpen u graag bij het vinden van dit sales talent. Wij zijn professionals op het gebied van sales recruitment. Daarom kunnen wij garanderen dat u door een samenwerking met ons een nieuwe sales medewerker in uw bedrijf krijgt die perfect bij uw bedrijf past.

Actief recruiten bespaart kosten

Als u een sales medewerker heeft aangenomen die helemaal niet bij uw bedrijf blijkt te passen, zitten hier hoge kosten aan vast. Het proces van sales recruitment kost veel tijd en geld. Als u dit opnieuw moet doen, zijn dit onnodige kosten die u had kunnen voorkomen. Door bijna altijd bezig te zijn met recruiten, heeft u toegang tot goede sales talenten. Op deze manier heeft u veel kans op een goede sales medewerker in uw bedrijf. CRS Consultants helpt graag. Door uw sales recruitment aan ons over te laten, bespaart u veel tijd en geld. Door onze jarenlange ervaring weten wij welke sales kandidaat goed voor u is. Dit weten wij zo zeker, dat wij werken met een no cure no pay garantie. Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek.

Laat een reactie achter

Jack Bakker is sales en recruitment consultant bij CRS. Hij deelt graag kennis over alles wat met sales te maken heeft. 

Sparren over commerciele groei?

Plan een vrijblijvende teams call


wervingstaken van een sales manager

Diensten

Delen met uw netwerk?

Blijf op de hoogte

Contact

Voer je naam in.
Voer een geldig e-mailadres in.
Voer een geldig telefoonnummer in.
Please type your message.