Aantrekken van een sales director

Een sales director is een belangrijke functie in uw bedrijf. Hij is verantwoordelijk voor het sales team. Het is daarom belangrijk om de juiste persoon voor deze functie te selecteren. Het zoekproces is hierbij van belang. Zet hierbij voor u zelf de belangrijkste dingen voor de kandidaten op een rijtje. Maar welke dingen zijn dit eigenlijk?

Het zoekproces naar een sales director

Als u niet efficiënt naar kandidaten zoekt voor de functie sales director, dan verliest u een hoop tijd. Daarbij verliest u waarschijnlijk de sales talenten, omdat u die niet aantrekt. Als u zoekt naar een sales director, dan zijn de volgende dingen onder andere van belang.

Uw bedrijfscultuur

Ieder bedrijf is anders. Het kan zijn dat iemand binnen een ander bedrijf super goed werkt, maar binnen uw bedrijf helemaal niet past. Ben daarom duidelijk tegen de kandidaten over uw bedrijfscultuur. U kunt beter voordat u iemand aanneemt weten dat hij of zij niet bij uw bedrijf past in plaats van dat u hierachter komt als hij of zij al binnen uw bedrijf is. U zou op dat moment op zoek moeten gaan naar iemand anders en dat kost enorm veel tijd en geld. Bij het definiëren van uw bedrijfscultuur kunt u kijken naar de verwachte rol tussen de sales medewerkers en de sales director. Daarbij kunt u kijken wat de motivatie en persoonlijkheid is van uw huidige sales team. U kunt iemand zoeken die hierop aansluit.

De rol van de sales director

Als u talenten wil aantrekken met uw vacature, dan moet u een duidelijk beeld hebben van wat uw aankomende sales director mag gaan doen binnen uw bedrijf. Neem als voorbeeld de voetbalclub PSV. Het kan zijn dat iemand bij PSV mag komen werken, maar er zit een groot verschil tussen voetballen voor het eerste team en biertjes verkopen achter de bar. Dit is natuurlijk ook binnen een bedrijf. Ben daarom duidelijkheid over de gevraagde skills en ervaring. Door goed te weten welke skills en ervaringen u belangrijk vindt, kunt u ook de goede kandidaten uitkiezen. Er is niks frustrerender voor een sales talent dan als hij wordt uitgekozen voor een sollicitatiegesprek en uiteindelijk wordt afgekeurd omdat hij te weinig ervaring heeft. Dit had u al kunnen zien voordat de persoon op sollicitatie kwam.

Let er hierbij ook op dat iemand misschien wel een goede sales medewerkers is, maar geen goede director. Iemand moet de leidersfunctie aankunnen. Focus hier dan ook op als u een sollicitatiegesprek heeft met een sales kandidaat. Kom met voorbeeldsituaties waarin iemand moet reageren. Zo ziet u hoe iemand reageert in bepaalde situaties en of deze manier van reageren binnen uw bedrijf past.

Bekijk de grootte van uw sales team

Er is een verschil tussen werken in een groot bedrijf en werken in een klein bedrijfje. Het is voor een sales director belangrijk om te weten hoe groot het team is waar hij leiding over gaat hebben. Vermeld dit dan ook bij een vacature of als u een sales talent benadert. U kunt een sales talent vinden die binnen een ander bedrijf de perfecte sales director was, maar dit wil niet zeggen dat hij of zij dit ook binnen uw bedrijf is. Kijken naar de grootte van uw sales team bij het maken van de eisen voor een sales director helpt. Verplaats u zelf hierbij ook in een sales medewerker. Wat zou voor hem of haar goede werken? Iemand die alleen maar zegt wat iemand moet doen zonder verdere uitleg? Of iemand die persoonlijk met de sales medewerkers gaat zitten en bespreekt wat iemand goed doet en wat nog beter kan?

Benadruk de kansen voor de sales director

Een goede sales director wil zich kunnen ontwikkelen binnen uw bedrijf. Benadruk dan ook de kansen die iemand krijgt binnen uw bedrijf. Krijgt iemand bijvoorbeeld ook veel tijd om zijn team te coachen? Of hoeveel geld krijgt hij om externe partijen in te huren die zijn team verder helpen met sales coaching? Een goede sales director wil ook een goed sales team hebben. Hij moet dan ook de kans krijgen om zijn sales team beter te maken. Ben hier dan ook open over tegen uw potentiële sales director.

Assessments

Wij van CRS helpen u graag om een sales director te vinden die binnen uw bedrijf past. De motivatie en persoonlijkheid van de kandidaten kunnen wij namelijk testen met onze sales assessments. Als u aan iemand vraagt of hij houdt van bepaalde bedrijfsverhoudingen, dan zegt hij misschien wel ja. Door middel van sales assessments heeft u de zekerheid dat deze ‘ja’ ook echt klopt. Omdat vragen op meerdere manieren worden gesteld, komt er uiteindelijk altijd een betrouwbaar antwoord uit de assessments. Voor meer informatie, neem een kijkje op onze assessment pagina.

Perfecte sales director door recruitment

Wij helpen u graag bij het vinden van uw nieuwe sales director. Als sales recruitmentbureau zijn wij professionals op het gebied van sales. Door deze specialisatie kunnen we u garanderen dat wij de juiste kandidaten voorleggen. Voordat we dit doen, bespreken we goed met u wat u belangrijk vindt in een sales director. Op basis hiervan gaan we voor u op zoek. Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek.

Laat een reactie achter

Jack Bakker is sales en recruitment consultant bij CRS. Hij deelt graag kennis over alles wat met sales te maken heeft. 

Sparren over commerciele groei?

Plan een vrijblijvende teams call


sales director aantrekken

Diensten

Delen met uw netwerk?

Blijf op de hoogte

Contact

Voer je naam in.
Voer een geldig e-mailadres in.
Voer een geldig telefoonnummer in.
Please type your message.