Waar let ik op bij het vinden van een sales manager

Op zoek naar versterking van uw bedrijf in de vorm van een sales manager? Het werven en selecteren van een sales manager is niet iets wat dagelijks gebeurt. Deze tips kunnen jullie helpen bij sales management recruitment.

Dit moet u weten bij het vinden van uw sales manager

Een sales manager is een enorm belangrijk persoon in uw sales team. Hij is verantwoordelijk voor uw sales team. Onderschat daarom ook niet het belang van het hebben van een goede sales manager. Om te weten of iemand goed is, moet u eerst weten wat precies de rol is van de sales manager. Hoe zit dat eigenlijk?

Profiel opstellen van Sales Manager

Als sales recruitment bureau hebben wij al veel bedrijven geholpen met het vinden van de juiste sales manager. De zoektocht begint met het opstellen van een functieprofiel. Heb je dit profiel al helemaal compleet? Dan kan je starten met de verdere zoektocht. Heb je daar nog tips bij nodig? Kijk dan bij het opstellen van een functieprofiel sales manager.

Verantwoordelijk motivatie sales team

Uit onderzoek van consulting en research bureau ZS Associates blijkt dat het belangrijker is voor een bedrijf om een perfecte sales manager te hebben dan een goed sales team. Dit komt doordat een sales manager het sales team nog beter kan maken. Onder goede begeleiding kan ervoor worden gezorgd dat iemand zich gaat ontpoppen tot een sales medewerker die veel beter scoort. Als een goede sales medewerker onder leiding staat van een sales manager die demotiverend is, zal hij ook minder gaan presteren.

Goed in plannen

Een goede planning zorgt ervoor dat stress vermeden wordt en dat het sales team op een goede manier te werk kan gaan. Als de sales manager last minute pas laat weten dat er een belangrijke afspraak staat, kan een sales medewerker zich hier een stuk minder goed op voorbereiden. Dit kan het verschil maken in een verkoop of een afwijzing. Daarbij zorgt een goede planning voor een goede sfeer. Als er duidelijkheid bestaat over wat er moet gebeuren, zullen er ook minder irritaties ontstaan.

Haalbare doelen stellen

Als u gezond wil eten, kunt u niet van de ene op de andere dag gaan leven op een wortel. Dit is veel te extreem. Zo zit het ook bij sales recruitment. Als een sales manager doelen stelt die onhaalbaar zijn, zal dit zorgen voor een constante teleurstelling bij sales medewerkers. Hierdoor zullen ze onzekerder worden en minder gemotiveerd om weer opnieuw hun best te doen om een doel te bereiken. Als de sales manager echter doelen stelt die haalbaar zijn, zal dit ervoor zorgen dat het sales team gemotiveerd blijft om opnieuw doelen te halen.

Goed samenwerken andere takken

Het is van groot belang dat een sales manager goed kan samenwerken. Samenwerking zorgt ervoor dat een bedrijf verder kan komen. Een sales manager die zich alleen met zichzelf bezig houdt, is niet goed voor uw bedrijf. U moet op zoek zijn naar iemand die gepassioneerd is om uw bedrijf tot een hoger niveau te tillen: die wil zorgen dat niet alleen het sales team, maar het hele bedrijf goed loopt. Dit kan onder andere gedaan worden als de sales manager samenwerkt met marketing. Marketing en sales kunnen elkaar versterken en samen met projecten komen die vooruitstrevend zijn. Door verschillende talenten te koppelen, kan een project worden gemaakt dat niet mogelijk was met alleen het sales team.

Staat zichtbaar achter bedrijf

Een sales manager moet enorm goed bij uw bedrijf passen. Is dit niet het geval, dan zal dit snel zichtbaar zijn. Als de sales manager niet helemaal achter uw product of oplossing staat, kan u het wel vergeten dat klanten achter uw product gaan staan. Het is daarom goed om veel vragen te stellen in een sollicitatie over uw bedrijf. Zo kan naar voren komen dat iemand zich eigenlijk helemaal niet thuisvoelt bij uw product. Door dit van te voren al te weten, kan u voorkomen dat uw bedrijf slechter gaat presteren. Wij van CRS Consultants helpen u hier graag bij. Met onze sales recruitment kijken wij samen met u naar wie perfect is voor uw bedrijf. Dit testen wij met sales assessments, waardoor onze keuzes onderbouwd zijn. Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek. Wij staan voor u klaar.

Laat een reactie achter

Jack Bakker is sales en recruitment consultant bij CRS. Hij deelt graag kennis over alles wat met sales te maken heeft. 

Sparren over commerciele groei?

Plan een vrijblijvende teams call


sales manager tips bij aanname

Diensten

Delen met uw netwerk?

Blijf op de hoogte

Contact

Voer je naam in.
Voer een geldig e-mailadres in.
Voer een geldig telefoonnummer in.
Please type your message.