Technisch commerciële functie invullen

Werven van technische mensen met kennis van sales

De vraag naar commerciële kandidaten met een technische achtergrond neemt alleen maar toe. Wist u dat er ongeveer 4.000 mensen werkzaam zijn als Sales Engineer en dat er per jaar meer dan 1.200 vacatures open staan? Wellicht is dit de reden dat u vacatures voor technisch commerciële mensen moeilijk kunt invullen.

Hoe vind je een sales engineer

Het werven en vinden van een sales engineer of technisch account manager vergt het nodige werk. Een  engineer is vaak technisch goed onderlegd, maar mist de commerciële kwaliteiten. Als bedrijf wil je natuurlijk een technisch iemand vinden die ook de deal kan sluiten. Belangrijk is om precies te bekijken welke technische bagage iemand minimaal moet hebben om succesvol te zijn. Wij merken dat technische kennis die nodig is om een product te verkopen vaak minder is dan wordt gedacht. Wanneer dit duidelijk is, ontstaat er vaak een bredere doelgroep dan de voor de hand liggende kandidaten die dagelijks worden benaderd en niet op zoek zijn naar een andere functie. Ja, benaderd. We helpen u graag uit de droom, maar de werving en selectie van een technische sales professional is vaak zo specifiek dat een vacature plaatsen geen zin heeft. Je moet de juiste kandidaten direct benaderen met een goede propositie.

Hoe vul je een technisch commerciële functie in

Dus een vacature plaatsen helpt niet, maar hoe vul ik dan een technisch commerciële functie in? Nu kunnen wij gaan zeggen dat wij de kandidaten hebben die beschikken over de kwaliteiten die u zoekt, maar het recruiten van Sales engineers is een lastige markt. Als bedrijf moet je kijken hoe reel het is om deze functie in te vullen. Hoeveel personen hebben een dergelijke achtergrond? Bent u op zoek naar een sales engineer die zich vooral richt op de technische aspecten? Zoek ik een internationale sales engineer met ervaring in export of internationale sales? Welke arbeidsvoorwaarden stel ik beschikbaar voor deze functie en is dit genoeg om de juiste personen aan te trekken? Welk budget heb ik om een actieve wervingscampagne op te zetten. Allemaal vragen die belangrijk zijn om te bepalen of de functie in te vullen is.

Maak dus het duidelijk wie u zoekt en hoe de functie zich verhoudt tot de markt. Als dit duidelijk is kunt u gerichter gaan zoeken. Op welke beurzen staat uw bedrijf? Welke aanverwante bedrijven zijn vertegenwoordigd en wie werken hier. Via Linkedin kunt u direct zien wie bij welk bedrijf werkt, wat de achtergrond is en eventueel of deze persoon open staat voor een andere uitdaging.

Wellicht kost dit veel tijd, maar het levert meer op dan gewoon een vacature plaatsen en tientallen mensen moeten afwijzen die toch niet passen. Heeft u hulp nodig. Wij helpen u graag met tips verder op weg.

Hoe vinden wij de perfecte sales engineer?

Wij kijken met u persoonlijk wat de doelstellingen voor deze technisch commerciële functie zijn.Wij maken altijd een recruitment plan op maat. Daarbij gebruiken wij uw wensen om ze te koppelen aan de kwaliteiten en persoonlijkheden van een sales engineer. Zo komt u in contact met kandidaten die passen bij klant en bedrijf en helpen met de groei van uw organisatie. Met unieke software kunnen wij uw doelgroep targeten en benaderen voor het invullen van deze vacature.

Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek. Wij staan voor u klaar.

Laat een reactie achter

Jack Bakker is sales en recruitment consultant bij CRS. Hij deelt graag kennis over alles wat met sales te maken heeft. 

Sparren over commerciele groei?

Plan een vrijblijvende teams call


werving en selectie sales engineer

Diensten

Delen met uw netwerk?

Blijf op de hoogte

Contact

Voer je naam in.
Voer een geldig e-mailadres in.
Voer een geldig telefoonnummer in.
Please type your message.