Beeld: Kleuske/Flickr

Welke baan u kiest is van groot belang in uw carrière. Vergelijk het maar met het kiezen van met welke man of vrouw u samen uw leven door wil gaan. Dit bepaalt in enorm grote lijnen uw leven. De sales baan creëert een bepaalde weg in uw carrière die u in wil slaan. Zorg dan ook dat u een sales baan krijgt die goed voor u is en waarbij u zichzelf ook goed voelt. Maar hoe doet u dit?

Uw team functioneert op sommige momenten minder goed dan op andere momenten. Dit is normaal. Het kan niet altijd even goed gaan. Echter wil u wel dat uw team vooruitgang boekt. Blijft u lang hangen in slechte resultaten, dan heeft uw team een boost nodig om hier uit te komen. Het is voor u belangrijk om de exacte oorzaak te weten van de tegenvallende resultaten. Dit kan gemakkelijk met onze sales assessments!

Als bedrijf wil u niet op hetzelfde niveau blijven presteren. U wil zich waarschijnlijk alsmaar ontwikkelen om het bedrijf tot een hoger niveau te tillen. Het is daarom goed om regelmatig met uw team om de tafel te gaan zitten om te bekijken wat er verbeterd kan worden. Het is belangrijk dat u productief bent in uw bedrijf. Hierbij kunt u zich bijvoorbeeld de volgende vragen stellen:

Waarom moeten mensen ons bedrijf kiezen?

U moet samen met uw team deze vraag goed kunnen beantwoorden. Als uw team zelf deze vraag al niet weet te beantwoorden, hoe moeten de klanten dan gaan geloven dat ze voor u moeten kiezen? Heb hier dan ook een duidelijkheid over. Door u te richten op iets waarin uw bedrijf uitblinkt, kunt u ook sneller gerichte klanten trekken. U kunt zo ook voor u zelf duidelijker hebben waarom mensen voor u moeten kiezen.

Wordt er goed omgegaan met de sales compensaties?

Hoe meer iemand verkoopt, hoe meer recht iemand heeft op compensaties. Er moet wel goed worden omgegaan met deze compensaties. Is er meer productiviteit door de compensaties? Als iemand weet dat hij extra krijgt als hij nog meer uit zichzelf haalt, zal hij hier vaak ook beter zijn best voor doen. U moet in uw bedrijf wel nagaan of dit ook het geval is.

Zijn onze kosten waar ze moeten zijn?

In elk bedrijf worden er kosten gemaakt. Echter moet de omzet groter zijn dan de kosten. Kijk daarom samen met uw medewerkers of de kosten op de plek zitten waar ze moeten zijn. Worden er bijvoorbeeld veel onnodige kosten gemaakt? Dit kan goed worden bekeken met onze sales assessments. Hierbij wordt ook gekeken naar de productiviteit. 

Hebben we de goede mensen voor ons bedrijf? 

In uw bedrijf vervult iedereen een bepaalde functie. Doordat iedereen een bepaalt talent heeft, kunt u deze verschillende eigenschappen gebruiken om uw bedrijf zo goed mogelijk te maken. Het is echter wel belangrijk te kijken of iedereen de goede functie vervult in uw bedrijf. Misschien zijn er twee personen die beiden beter op een andere plek zouden kunnen zitten. Hier kan in worden gewisseld. Het is moeilijk te zien of iemand op de goede plek zit. Het is hierbij, en bij de vorige vragen, een goede oplossing om te werken met onze sales assessments.

Gebruik onze sales assessments!

Hierbij testen wij precies de eigenschappen en motivaties van uw medewerkers. Hierdoor krijgt uw team een boost. Door hierin te investeren, zal u later een productiever team hebben. Het is verloren tijd als iemand op de verkeerde plek zit. Wij werken met verschillende assessments die allemaal eigen specialisaties hebben. Wij zullen u adviseren welk assessments uw team het meest kan helpen. De resultaten zullen worden doorgenomen met onze professionals, zodat u weet waar u mee verder kan.

Wij van Crs Consultants helpen u graag! Neem contact met ons op. 

Een sales medewerker kan vriendelijk overkomen in een sollicitatiegesprek. Een sales medewerker is goed in het verkopen van producten of diensten, maar ook in het verkopen van zichzelf. Het is daarom belangrijk om betrouwbaar te weten hoe klantvriendelijk iemand is. Klantvriendelijkheid is enorm belangrijk in uw bedrijf. Dit zorgt ervoor dat mensen wel of niet bij uw bedrijf klant willen zijn. Dit kunt u gemakkelijk testen door middel van ons klantvriendelijkheidonderzoek. Hoe ziet ons klantvriendelijkheidonderzoek, oftewel CSP, eruit?

Past de klantvriendelijkheid van de sales kandidaat bij uw bedrijf?

In dit assessment wordt gekeken in hoeverre het klantvriendelijkheidperspectief van de kandidaat aansluit bij die van uw bedrijf. Hoe kijkt u tegen klantvriendelijkheid aan? Een medewerker moet hier op dezelfde manier naar kijken. Zo kan er ook consensus ontstaan binnen uw bedrijf en ontstaan er geen misverstanden met klanten. Het assessment geeft een functiematch van de betrokken kandidaat op het profiel van de functie. Zo kan gekeken worden in hoeverre de kandidaat matcht met uw bedrijf. Hierbij worden drie rapporten gegeven die het u duidelijk maken. Onze professionals zullen zorgen dat u met de resultaten goed uit de voeten kunt. 

Gebruik het assessment bij problemen van uw huidige sales medewerkers

Het assessment hoeft niet alleen in te worden gezet bij kandidaten. Het wordt ook ingezet bij uw huidige werknemers. Het probleem dat hierbij gezien wordt is vaak onvoldoende klantenservice, verloop van klanten en een negatieve uitstraling. Dit wil u natuurlijk niet in uw bedrijf. Door dit assessment kunt u de medewerker weer een boost geven. Er wordt gekeken naar de volgende 8 gedragsvariabelen:

  • Vertrouwen
  • Beleid/tact
  • Empathie
  • Nauwgezetheid
  • Conformisme
  • Hoffelijkheid
  • Doelgerichtheid
  • Flexibiliteit

Nadat deze gedragsvariabelen zijn getest, worden er coachingssuggesties gegeven. Deze verschillen natuurlijk per persoon. Terwijl de een heel nauwgezet is maar niet flexibel, is de ander weer heel flexibel maar niet nauwgezet. Wij gaan samen met u kijken wat de beste manier is om deze medewerker beter te maken. Het assessment duurt 45 minuten. Deze 45 minuten kunnen u enorm helpen in uw bedrijf. Door een assessment gaat uw bedrijf er op vooruit. Meer weten over dit assessment? Wij geven u graag verdere informatie!

Neem contact met ons op. Wij staan voor u klaar. 

 

Sales Recruitment

CRS is dé intermediair voor het werven en selecteren van het gewenste sales profiel. Sales management ervaring stelt ons in staat om snel de juiste match tussen bedrijf en persoon te realiseren.

Sales Coaching

De consultants van CRS zijn gespecialiseerd in het coachen van sales mensen naar het gewenste niveau. Wij zijn pure sales coaches die competenties zo ontwikkelen dat uw team de doelstellingen behaalt.

Stel uw vraag

Geen robot?

Contact ons

CRS Consultants: hét bureau voor al uw sales oplossingen op het gebied van recruitment, coaching en interim is gevestigd op het dynamische Strijp-S in Eindhoven. Kom langs om de mogelijkheden te bespreken.

CRS Consultants Torenallee 45 5617 BA Eindhoven 040-231 94 64 sales@crsconsultants.nl