Snel sales professionals werven een valkuil

Ben je snel op zoek naar een kandidaat om een sales vacature in te vullen? Veel bedrijven nemen te snel een beslissing om iemand aan te nemen wanneer een sales positie te lag open staat. Het is beter de tijd te nemen om de juiste kandidaat te vinden dan overhaaste beslissingen te nemen. Het aannemen van de verkeerde persoon op een sales functie kost je al snel 90% van iemands target. Heb je echt direct iemand nodig? Dan kan interim sales een oplossing zijn. Wanneer je de persoon vast in dienst wilt nemen ga dan niet over 1 nacht ijs. Wij vertellen waarom.

Dringend sales manager nodig

U heeft dringend een sales medewerker nodig. Met veel urgentie gaat u op zoek naar iemand die aan uw doelstellingen voldoet. Na even zoeken vindt u iemand die op het eerste gezicht geschikt lijkt. Hij voldoet aan bijna al uw doelstellingen en u wil snel een nieuwe medewerker. Hij wordt aangenomen, waarna hij toch niet aan uw doelstellingen blijkt te voldoen. Een overhaaste beslissing zorgt voor foute keuzes. Wanneer u een sales medewerker inhuurt, wil u hiervoor de tijd kunnen nemen. Door de tijd te nemen zit u niet met extra kosten voor een nieuwe sollicitatieprocedure.

Dit wordt vaak fout gedaan bij sollicitatieprocedures. Er wordt niet genoeg tijd genomen om de juiste kandidaten te vinden. Bedrijven willen besparen op de sollicitatieprocedure. Met eigen ogen kunnen ze vast wel zien of iemand goed bij hun bedrijf past. Maar dit is vaak niet het geval. Bij een sollicitatieprocedure komt geduld en zorgvuldigheid kijken. Door het hebben van geduld zal u meer tijd besteden aan verkopen dan aan een sollicitatieprocedure. Zorgvuldigheid zorgt ervoor dat u geen belangrijke dingen over het hoofd ziet.

Oplossing vinden sales kandidaten

Het is belangrijk om een goede medewerker te zoeken, maar hoe zorgt u nu dat dit zorgvuldig gebeurt? Zorg dat u van te voren goed uw gewenste sales competenties heeft gedefiniëerd. Zo kunt u zich tijdens de selectie vooral hierop richten. Sommige kandidaten zullen hierdoor al sneller afvallen. Dit versnelt de sollicitatieprocedure, waardoor u uiteindelijk sneller een geschikte kandidaat gevonden hebt.

  • Door te kijken naar uw bestaande medewerkers kunt u ook kijken welke aanvulling u nog zoekt in het bedrijf. Op een specifieke functie komen vaak minder mensen af, waardoor je meteen te maken hebt met meer gespecificeerde mensen.
  • Zoek iemand die het niet alleen ‘wel leuk’ lijkt om de functie te hebben, maar die echt een passie heeft voor sales. Hierdoor krijgt u een harde werker binnen uw bedrijf. Deze passie kan getest worden door middel van onze sales assessments. Met onze sales assessments testen wij de motivatie en de persoonlijkheid van de kandidaten. Door deze testen weet u dat u een medewerker binnen uw bedrijf krijgt die goed bij uw bedrijf past. De keuze is zo onderbouwd.
  • Zet de gedachte ‘het snel vinden van een medewerker’ om in ‘het vinden van de perfecte medewerker’. Dit zorgt ervoor dat u niet weer opnieuw iemand moet zoeken omdat de eerste niet geschikt bleek te zijn. Door de sales assessments van CRS Consultants kan precies worden gekeken welke eigenschappen de kandidaten hebben. Hierna kan worden gekeken of dit aansluit bij uw bedrijf. Als wij duidelijk weten wat u zoekt in uw nieuwe sales medewerker, dan kunnen wij daar door middel van de assessments op inspelen.
  • Maak gebruik van sociale netwerken. Door uw Linkedin-account effectief te gebruiken kunt u vaak via, via kandidaten vinden die goed bij de gezochte functie horen. Op Linkedin wordt vaak ook gebruik gemaakt van referenties. Als een medewerker in het verleden bij een bedrijf heeft gewerkt en uitblinkt in het enthousiast maken van zijn team, weet u dat hij voor uw bedrijf misschien ook wel een goede aanvulling zou kunnen zijn.

Sales medewerker vinden door CRS

Ga dus niks overhaasten bij het zoeken naar een nieuwe sales medewerker voor uw bedrijf. U wil een aanvulling hebben op uw bedrijf, niet iemand die u later weer moet verruilen. Hulp nodig bij sales recruitment? Wij helpen u graag om uw bedrijf naar een hoger niveau te tillen door middel van de juiste persoon. Het proces uit handen geven aan CRS is een investering die zich later zeker terugbetaalt. Hier zijn wij zo zeker van, dat wij werken met een no cure no pay garantie. Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek.

Laat een reactie achter

Jack Bakker is sales en recruitment consultant bij CRS. Hij deelt graag kennis over alles wat met sales te maken heeft. 

Sparren over commerciele groei?

Plan een vrijblijvende teams call


valkuilen snel sales professional aannemen

Diensten

Delen met uw netwerk?

Blijf op de hoogte

Contact

Voer je naam in.
Voer een geldig e-mailadres in.
Voer een geldig telefoonnummer in.
Please type your message.